Gazeteciler İçin Blog Teknikleri

Alir Arslan / arslania.com / Blog Yazarı

Ali ARSLAN / arslania.com

Medya Derneği ve Bahçeşehir Üniversitesinin ortaklaşa düzenledikleri Dijital Medya Okulu‘nun ikinci haftasında ilk konuşmacı Blog yazarı Ali Arslan’dı. Gazeteciler İçin Blog Teknikleri bağlığı altında WordPress’in teknik detaylarından ve inceliklerinden bahsetti.

Tabletler bile hâlâ tatmin etmiyor; masaüstü bilgisayarların tadı başka.  diyor Ali. Neden bilmiyorum ama gerçekten de öyle. İnsan fizyolojisi masaüstü bilgisayarı kullanmaya daha mı elverişli anlamadım ama Ali’nin bahsettiği WordPress Android uygulaması ile cep telefonundan da bloga yazı ekleme olayını {şurada} denediğimde de her zaman ki blog yazma zevki kadar tatmin olmadım ;)

Blog tutmaya ve wordpress kullanmaya yeni başlayacaklar için Ali Arslan’ın tavsiyesi ilk üç ay wordpress.com’u sonrasında da wordpress.org’a geçilmesi oldu. Burada da ikisi arasındaki teknik detaylar ve kullanıcıya sunulan hizmet farklarından bahsedildi.

Ali, wordpress.com – wordpress.org arasındaki farkı ortadan kaldıran “jetpack” eklentisini ve faydalı içeriklerinden dolayı da seozeo.com, yoast.com, videobu.com ve kendi blogu arslania.com adreslerini tavsiye etti.

facebook’evreni ] facebook sayfası ] twitter’evreni ] RSS abonelik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir