21. günde 124.39 km’yi tamamlayarak Aydın’dan İzmir’e yürüyerek gitmiş kadar oldum :) 146 bin 521 adım heyecan verici. İstesem daha fazla yürürdüm; arada tembellik ettiğim de oldu. Dün, ilk kez biraz zayıfladığımı hissettim :)
Yürüyüşün belli bir noktasında İzmir’den gelmekte olan “hızlandırılmış tren“le karşılaşıyorum. Şehrinden tren yolu geçen biri olarak hemzemin geçit kazalarını fazlaca duyduğumdan bugün aklıma bir şey geldi. Rayların üzerine bir sistem kurup, o sistemi trenlerle de irtibatlasalar ve tıpkı gemilerin radarlarında önlerindeki bir nesneyi görmeleri gibi trenler de rayların üzerindeki insan ya da stop etmiş arabaları farketse.. Kilometrelerce öteden bunu algılayan tren yavaşlasa mesela; 3G teknolojisine geçen insanoğlu için bu zor bir icat olmasa gerek.
Ben bir arkadaşımı facebook profilimden silmesi ya da başka biri beni arkadaş listesinden çıkarması artık arkadaş olmadığımız anlamına mı geliyor? Şöyle de benim kafam karışıyor: Hiç görmediğim, sesini duymadığım biri arkadaş listeme eklenince biz gerçekten arkadaş mı oluyoruz? Aaa Evren benim çok yakın bir arkadaşımdır! Nerden; askerden mi? Yoo; facebook’tan :/
Benim telefon bana göre 2G teknoloji sınıfına giren muazzam bir cihaz :) Son bir haftada “dumansız hava sahası“ kullanımına geçişten sonraki en önemli ikinci geçişi yaşadık: 3G teknolojisi. Yenişafak gazetesi bugün 3G ile Trabzon’dan hazırlanmış da; Akşam gazetesi dün editörün evinden 3G ile yayımlanmış da falan filan :) Teknolojik gelişmeler karşısında Türk halkı olarak verdiğimiz tepkilere bazen çok gülüyorum. Hani görmemişin … olmuş hesabı :) Biz de teknolojiye ayak uyduralım; ulusal gazetelerden geri kalmayalım, Avrupalı bloggerlara hava atalım dedik. e-vren günlüğü’nün şu an okuduğunuz bu yazısını 3G hatta 4G teknolojisi ile yazdık. Şaka; kocaman bir şaka :)
—
evrengunlugu.net, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği‘nin kampanya ve projelerini destekliyor; siz ziyaretçileri de TOFD’a destek olmaya davet ediyor. TOFD’a ulaşın; gönüllü olun; 3430‘a boş bir sms atarak “Akülü Tekerlekli Sandalye” kampanyasına 5 TL’lik bağışta bulunun.
e-vren günlüğü sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Nesi kötü ki 3Gnin ;/
Hayır madem kullanıyorum, avukatlığı mecburi oldu.
Ne ilginç kimisi aman ne gerek bu tarz teknolojik vakalara derken, kimisi de varlığını 3Gye borçlu ;D
Erkekler için biraz daha trajik durum,
“nerdesin Sevgilim ?”
“nerde olcam evdeyim!”
“öyle miii , görüntlü görüşelim o vakit?”
“ehöm görüntülü mü… ”
Zor , sevimsiz hatta eğ, kaka 3G:D
Ve ilginçtir yine , yaş 27yi geçe insanlarda bir teknolojiye kapanma başlıyor, alışkanlıklarının değişme ihtimali bile korkutmaya yetiyor onlari. Bilgisayara her an ulaşamiyorum, ama telefonum kalbim ,kulağım gözüm gibi hep yanimda:D Okuduğunuz yorum, ciddi ciddi 3G sayesinde yazılmıştır:D
Anneannemin deyimiyle ahir zamanı yaşıyoruz:))çok eskiden bir makine olacakmış içinde insanlar konuşacakmış denirmiş herkes merakla bu makineyi beklemiş bahsettiğim makine televizyon :))insanlar makinelerin içinde konuşa konuşa insanlıkdan uzaklaştıklarını düşünüyorum.Tüm kutlamalar maillerle mesajlarla yapılıyor şimdi 3G de çıktı herkes evden birbiriyle telefonda görüşür artık:))
Facebook çılgınlığı tüm hızıyla büyümekde ama ben hala uzağım ve böyle daha mutluyum:))