Site icon e-vren günlüğü

Yalova Üniversitesinde İçerik Üretimini Anlattım

Yalova Üniversitesi Hukuk Topluluğu‘nun (YUHT) daveti üzerine cuma günü ilk kez Yalova’ya gittim. Yanlış saymadıysam YUHT üyesi 17 hukuk öğrencisi son derece misafirperver bir şekilde karşıladı beni. Hepsi sosyal sorumluluk bilincine sahip, kendilerini geliştirmek için uğraşan, farkındalığı yüksek, pırıl pırıl gençlerdi. Geleceğimize ve gençliğimize dair umutlarımı yeşerttiler. İçerik üretimi, etkinlik düzenleme ve blog yazarlığı üzerine sohbet ettiğim YUHT’li gençlere öncelikle bugüne kadar hangi etkinlikleri düzenlediklerini sordum. Yatıkları etkinlikleri, hayata geçirdikleri projeleri özetlediler ancak bütün bunları kanıtlamalarını istedim. Etkinliklere dair afişler, fotoğraflar ve bazı videoların olduğunu tahmin ediyorum; hatta bununla ilgili bir sunum da hazırlamışlardı. Fakat kastettiğim şey bu değildi. Asıl kastettiğim yazılı, sesli ve görüntülü içerik üreterek söz konusu etkinlikleri görünür ve kalıcı kılıp kılmadıklarıydı. Zaten bunun için Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesindeydim.

Sosyal ağ hesaplarını incelediğim Yalova Üniversitesi Hukuk Topluluğu’nun bloğunu ve sosyal medya paylaşımlarını değerlendirdim. Asıl ana mecralarının topluluğun gelecekteki üyelerine dijital miras bırakabilmeleri amacıyla blog olduğunun, bu sebeple öncelikle bloğun güncel tutulması gerektiğinin altını çizdim. Blogda üretebilecekleri özgün içeriklerle ilgili fikirler verip bazı önerilerde bulundum. Hedef kitlelerinin hangi sosyal ağı daha aktif kullandığını tespit ederek o mecraya odaklanmaları gerektiğini belirttim.

Sohbetimizin ana merkezinde içerik üretimi ve her anlamda dijitalleşme vardı. Bu sebeple dijital arşiv, dijital miras ve dijital içerik üretiminin önemi üzerinde durmaya çalıştım. Şahsen takip ettiğim birçok etkinlikte, etkinlik düzenleyici kurumların söz konusu etkinliklerin dijital arşivlerini tutmadığını, internetten erişebilir kılmadıklarını görüp üzülüyorum. İnternetin ve sosyal ağların imkanlarından bu denli faydalanabildiğimiz günümüzde hâlâ dört duvar arasında kalıp 50 dinleyicinin dışına çıkamayan etkinlikler düzenlemek akıl kârı değil.

Yalova Üniversitesi Hukuk Topluluğu

Hukuk öğrencisi arkadaşlarla hangi konular üzerinde neler konuştuk, aşağıda özetlemeye çalıştım:

Son sözler

Exit mobile version