Site icon e-vren günlüğü

Blog Yazarları Çalıştayı 2’nin Hazırlıkları Başladı

Türkçe içerikli blogların geleceğine yön verecek Blog Yazarları Çalıştayı‘nın ikincisi için kolları sıvadık. Türkiye’de ilk defa geçen yıl 20. Türkiye’de İnternet Konferansları kapsamında İstanbul Üniversitesi’nde düzenlediğimiz Blog Yazarları Çalıştayı’nın ikincisini Aralık 2016’da yine bir üniversitenin ev sahipliğinde gerçekleştirebilmek amacıyla hazırlıklar başladı.

Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz çalıştay ilk tecrübemizdi ve daha çok panel havasında geçmişti. Bu yıl ev sahipliği yapacak üniversitenin ve çalıştay tarihinin kesinleşmesiyle birlikte ilk etapta İlk Türkçe Bloglar listesinde yer alan, 6 yıldan fazla süredir Türkiye’de blog kültürüne katkı sağlayan blog yazarlarına açık çağrı yapılacak. Olumlu dönüş yapacak 20 Blog yazarıyla çalıştayın ikincisine imza atmayı planlıyoruz.

Türkçe içerikli blogların sorunlarının tespiti ve o sorunlara çözüm önerileri, çalıştayın öncelikli hedefi. Gönlümden geçense Blog Yazarları Çalıştayı’nın her yıl düzenli olarak bir üniversitenin himayesinde düzenlenmeye devam etmesi. Bu anlamda blogu ve blog yazarlığını önemseyen herkesin elini taşın altına koyması, içeriden veya dışarıdan bu çalışmaya destek vermesi gerektiğini düşünüyorum. Bu süreçte bütün blog yazarlarının fikirlerine ve önerilerine de ihtiyacım var; benimle paylaşırsanız çok sevinirim.

Blog Yazarları Çalıştayı Nedir?

Blog Yazarları Çalıştayı’nın ilki 20. Türkiye’de İnternet Konferansı kapsamında 3 Aralık 2015 tarihinde İstanbul Üniversitesi’nde Blog yazarları Evren Soyuçok, Alp Bolat, Aycan Doğanlar, Funda Güleç Yalçın, Kemal Kaya ve Ömer Enis Şen’in katılımıyla “Bir blog yazdım dünya değişti” sloganıyla düzenlendi. Blog Yazarları Çalıştayı bu yıl ‘İnterneti Bloglar Kurtaracak’ ana teması etrafında şekillendirilecek.

Türkiye’nin ilk ve önde gelen blog yazarlarının katılacağı Çalıştay, seyirciye açık; internetten canlı yayımlanan tam günlük bir çalışma olacak.

Blog Yazarları Çalıştayı’nın Amacı:

Blog Yazarları Çalıştayı’nın Temel Hedefleri:

En çok buralardayım: Instagram | Facebook | Twitter

Exit mobile version