Site icon e-vren günlüğü

Gökhan Konaş: Blog, benim kalem

İçinde “dahi” anlamına gelen “da” bağlacını çok güzel taşıyan bir blog “Tek Başına da Olur” ve bu anlamı derin isim için yazarı Gökhan Konaş, “Tek başına olur demiyorum ‘Tek başına da olur.’ diyorum. Sen yine tek başına olma ama yapmak istiyorsan da bunu tek başına yapabilirsin, bir yandan kimseyi de bekleme. Oradaki da’nın önemi büyük. Bütün  fikir onun altında gizli.” diyor. Bloğuyla geçen hafta Gelecek Vadeden Bloglar arasına giren Gökhan, uzun zamandır hayal ettiği kamp kurup doğa ile baş başa kalma ihtiyacı ile bir blog açma merakını eş zamanlı olarak karşılamış. Bloğunda paylaştığı o herkese nasip olmayan doğadaki deneyimlerini de YouTube canlı yayınında harika özetledi:

“Doğa sizi biraz törpülüyor, hayatla ilgili egonuzu kırıyor. Oraya gittiğinizde patronun sen olmadığını anlıyorsun. Birtakım şeylerin bazı kapıları açmadığını, aslında hayatın şehirde yaşadığın gibi bir şey olmadığını, kendinin önde olmadığını, orada sıradan biri olduğunu fark edince insanın hayata bakışı değişiyor.”

Gökhan, YouTube canlı yayınındaki sohbetimiz sırasında blog ve blog yazarlığı noktasında önemli şeyler söyledi. Onları şu şekilde özetlemek istiyorum:

Sohbetimizden blog yazarlığı adına çıkarımlar:

Gökhan, kendisiyle ilk iletişim kurduğum andan itibaren alçak gönüllü ve samimi yaklaşımıyla dikkatimi çekmişti. Gelişim psikolojisi okuyanlar bilir, “kendini gerçekleştiren insan” diye bir tanım vardır; ben Gökhan’da onu sezdim. Zaten o da kendisini “Deli gibi daha çok çalışayım, daha çok kazanayım gibi hırsım yok. Hayatla ilgili başka hırslarım var, dolayısıyla hayatın tadını çıkarmaya çalışıyorum.” sözleriyle özetliyor. Gelecek Vadeden Blog unvanı noktasında vakti zamanında şunu boşuna söylemedim: “Biz blog yazarının gelecek vadedeni kadar ahlaklısını da severiz.” Türkçe içerikli ortak blog kültürünü kibirden ve saygısızlıktan uzak, gerçekten derdi üretmek ve paylaşmak olan blog yazarlarıyla birlikte geliştirmeye devam edeceğimize dair inancımı hiçbir zaman kaybetmeyeceğim. Canlı yayının tamamını aşağıdan seyredebilirsiniz; iyi seyirler ;)

En çok buralardayım: Instagram | Facebook | Twitter | YouTube

Exit mobile version