Sizlere tavsiye ettiğim zeka geliştiren 5 aktivite

Yorucu bir günün ardından kendinize vakit ayırmakta zorluk çekiyor olabilirsiniz. Zaten yorgun argın girdiğiniz evinizde ekstra bir aktivite yapmak kimileri için imkansız olabilir. Kabul ediyorum, fiziksel bir şey yapmak zor olabilir ama bu durumu aşarak kendine zaman ayırmak isteyenler için hem fiziksel hem de zihinsel yapabileceğiniz 5 aktivite tavsiye etmek istiyorum.

Uzun zamanlı öğrenme

Uzmanlara göre bir şeyin üzerinde uzun zaman düşünüp onu öğrenmek için çaba sarf etmeniz zihinsel yeteneklerinizi geliştirmenize katkı sağlıyor. Elbette internette zeka testi ve akıl testi gibi kısa vadeli eğlenceli öğrenme metotları da var ama uzun bir uğraş fena olmazdı değil mi?

Bulmaca ve Sudoku

Her satılan gazetenin arka sayfalarında yer alan ve kimi zaman o gazeteyi tercih edip satın almamıza sebep olan bulmacalar ve sudokular da zeka geliştiren bir başka aktivite. Özellikle Sudoku’nun zor seviyesi çözeceğiniz yüz tane akıllılık testine bedel :)

Bahçıvanlık

Evet, akıl testleri çözmek biraz daha kolay olanı ama ya bahçede bu işleri yapsaydınız? Zamanında çoğumuz Farmville oyunu ile bahçe işleri peşinde koşmuş olabiliriz, ama bu kez size gerçeğini tavsiye ediyoruz. Bahçe işleriyle uğraşmak sadece oksijen almamıza yarayan bir şey değil. Bununla beraber yeni öğrenme becerileri ve yeni bilgiler öğrenme, bunları da pratikte uygulayabilme gibi birçok katkısı var.

Yaratıcılığa odaklanma

Ressam olun demiyorum ama ufak tefek bir şeyler çizmek, boyamak ve el işleriyle uğraşmak motor becerinizi, el ve göz koordinasyonunuzu, ve odaklanma/konsantrasyon becerinizi geliştirmenize katkı sağlayabilir.

Yeni bir spor öğrenme

Çoğu sporları bildiğinizi düşünüyor olabilirsiniz. Bunlardan en çok ilgilendiğiniz futbol veya basketbol da olabilir ama bu tırmanış, yürüme, yoga, yüzme, dans, golf ve tenis gibi daha güçlü akla ve vücuda sahip olmanıza yarayan diğer sporların da var olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Bütün bunlara rağmen hala internete zeka testi yap, zeka testleri çöz gibi çeşitli kombinasyonlarını yazarak ulaşabileceğiniz zeka testleri çözümlerini uygulamak en kolayınıza gelen yöntem olabilir ama bu söylediğim 5 yöntem, hayatınıza başka bir bakış açısı katmanıza kesinlikle vesile olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir