Tüp Bebek ve Cinsiyet Seçimi

Bazı ailelerin muzdarip olduğu önemli bir sorundur çocuk sahibi olamamak. Halk arasında kısırlık denilen bu durumun çeşitli nedenleri vardır. Bu nedenler genetik ya da çevresel olabilir. Anneden ya da babadan kaynaklanan nedenlerle ortaya çıkan kısırlığın tedavisinde teknolojik çözümler rağbet görmektedir. Kısırlık tedavisinde en popüler yöntemlerden birisi de tüp bebek yöntemidir. Tüp bebek yöntemi çok gelişmiş bir yöntem olup, cinsiyet seçimi ve cinsiyet belirleme de yapılabilmektedir. Tüp bebek yönteminde bebek cinsiyet belirleme sayesinde aileler bebeklerinin cinsiyetine karar verebilirler.

Tüp Bebek Tedavisinde Cinsiyet Belirleme Nasıl Yapılır

Tüp bebek tedavisinde anneden alınan yumurta ile babadan alınan spermin laboratuvar ortamında döllenmesi sağlanır. Eğer annede yeterince yumurta üretilemiyor ise bu durumda önce çeşitli ilaçlar ile annenin yumurta üretmesi sağlanır. Akabinde ise sağlıklı yumurtalar seçilerek babadan alınan sperm ile döllenme sağlanır. Birkaç gün sonra döllenmiş yumurta anne rahmine yerleştirilerek bebeğin gelişimi takip edilir. Cinsiyet seçimi ve cinsiyet belirleme bu aşamada uygulanan yöntemler ile elde edilen sonuçlara göre belirlenir.

Kıbrıs tüp bebek merkezleri ile  yapılan cinsiyet belirleme işleminde döllenmiş yumurta incelenerek cinsiyet hakkında karar verilir. Normal yollardan hamile kalan annelerde cinsiyet belirleme yapabilmek için döllenmiş hücrenin incelenebilmesi için yine tüp bebek tedavisine ihtiyaç vardır.

Tüp Bebek Merkezimizde Çocuğunuzun Cinsiyetini Belirleyebilirsiniz

Tüp bebek tedavisinde cinsiyet belirleme işlemi tüp bebek merkezlerimizde yapılmaktadır. En iyi tüp bebek merkezi olarak ailelerin istedikleri cinsiyette bebek sahibi olabilmelerine imkân sağlıyoruz. PGT testi ile bebeğinizin cinsiyetini genetik testler ile tespit ediyoruz.

Cinsiyet seçimi ve cinsiyet belirleme işleminin yanı sıra tüp bebek işlemlerinde merkezimizde şu aşamalar takip edilmektedir.  Öncelikle yumurta çoğaltma işlemi yapılmaktadır. Sonraki aşamada yumurtaların toplanması yapılır. Eşten elde edilen sperm ile yumurta döllenerek 3 gün boyunca laboratuvar ortamında bekletilir. 3. Günün sonunda iyi gelişmiş hücreler ayrılarak PGT testine tabi tutulur. Bu testin sonucuna göre istenilen özelliklerde yumurta hücreleri alınarak çocuğun cinsiyeti belirlenmiş olur. 12 gün sonrasında kan testi yapılarak gebeliğin oluşup oluşmadığı tespit edilir.

Sağlıklı bir gebelik ve cinsiyet belirlemenin yanı sıra tüp bebek tedavisi ile hizmetinizdeyiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir