Yeni bir başlangıç: İnternet Derneği (ISOC-TR)

internet derneği isoc tr

Yazacak çok şey olmasına rağmen bir süredir bloga yazı ekleyemiyorum oysa dolu dolu bir hafta geçirdim (aslında haziran ayı benim için son derece hareketli başladı).

İnternet Derneği‘nin (ISOC-TR) ilk Genel Kurul toplantısı için 14 Haziran Pazar günü Ankara’ya gittim. Toplantı ODTÜ Yerleşkesindeki Enformatik Enstitü’deydi. Üye olmak için haftalardır e-postalaştığım İnternet Derneği’nin ilk üyeleriyle tanıştım.

Bunca yıldır internetle içli dışlıyken ve e-vren günlüğü blogu 10. yılını geride bırakmaya hazırlanırken dijital dünya adına artık somut olarak bir şeyler yapmam gerektiğini düşünmeye başladım. Bunun için de en doğru adresin İnternet Derneği olduğunu düşünerek derneğe üye olmak için aylar önce girişimde bulundum. 14 Haziran’da Genel Kurul’da üyelik başvurum onaylanırken derneğin ilk Yönetim Kurulu’na da seçildim.

İnternet Derneği’nin ilk Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu şu isimlerle oluşturuldu
Yönetim Kurulu: Ceren Ünal, Kadir Erdoğan, Sinan İlkiz, Mustafa Akgül, Evren Soyuçok, Yavuz Günalay, Elif Kuzeci
Denetim Kurulu: Atilla Özgit, Türker Gülüm, Emre Sezginer, Serhat Koç, Doruk Fişek

Türkiye’deki bilişim ve internetle ilgili dernekler arasında uluslararası geçerliğe sahip tek dernek olan İnternet Derneği (ISOC-TR), aynı zamanda İnternet’in açık bir şekilde gelişimini ve kullanımını destekleyen uluslararası sivil toplum kuruluşu Internet Society’in (ISOC) Türkiye’deki partneri.

Daha güvenilir ve özgür bir internet için elimi taşın altına koymam gerektiğini düşünüyorum ve hem dernek üyeliğim hem de Yönetim Kurulu üyeliğim süresince ISOC-TR’ye bir değer katabilmeyi hedefliyorum. Dernek üyeliğini -hele ki bir dernekte YK üyeliğini- ilk defa tecrübe edeceğim ve bu sürecin nasıl ilerleyeceği konusunda son derece heyecanlıyım. (Bu konuda sizden gelecek her türlü geri bildirime, fikre ve iş birliğine de ihtiyacım olacak.)

intercommunity2015

İstanbul Taksim’deki Etkinliğe Davet

Başta blog yazarı arkadaşlar olmak üzere interneti hayatının veya işinin bir parçası olarak gören herkesi İnternet Derneği’ne davet ediyorum. Özellikle İstanbul’da olanlarla bu konuda yüz yüze bir etkileşimde bulunabiliriz. 8 Temmuz 2015 Çarşamba günü tüm dünyada ilk defa gerçekleştirilecek olan Intercommunity 2015 için İstanbul Taksim Intercontinental’de buluşacağız. Dünya genelinde internet üzerinden aynı anda gerçekleştirilecek etkinliğe aktif katılım için seçilen birkaç merkezden biri de İstanbul. Katılımın sınırlı olduğu bu etkinliğe katılmak isteyenlerin buradaki formu doldurmaları gerekiyor. (Online katılım yerine şahsen katılım için formda “in person” seçimi yapıldıktan sonra “regional node” olarak “İstanbul”un işaretleyiniz.)

Ankara Kalesi

Ankara ziyaretimden notlar:

-Ankara’ya yolum 6 yıl aradan sonra 6. kez düştü. (Bkz. Ankara)

-Toplantı öncesinde eski arkadaşlarımdan Metin’le Kızılay’da buluştuk; motoruyla kısa bir Ankara turu yaptık ve Ankara Kalesi’ne çıktık.

-Ankara gerçekten çok düzenli bir şehir ama bir önceki gelişimde daha çok beğenmiştim. Bu defa (İstanbul’a alışmışlığın verdiği bir durum mu bilmiyorum) Ankara’da beni rahatsız eden fakat tanımlayamadığım bir şeyler hissettim.

-İkinci kez Sabiha Gökçen Havalima’nından ilk kez Anadolu Jet ile sabah 07.30 uçağıyla Ankara’ya uçacağım için Cumartesi akşamı blog yazarı arkadaşım Mehmet ve annesinin misafiri oldum.

-Geç havalanmak Pegasus’a özgü bir şey değilmiş; Ankara dönüşü Anadolu Jet de 1 saat gecikmeyle kalktı.

Evren’i Sosyal Ağlarda Takip E+

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir