IMQS Sertifikalı İlk Türkçe Blog: e-vren günlüğü

Uluslararası Medya Kalite Standartları Kuruluşu

Geçmişte kendisiyle söyleşi gerçekleştirmek için buluştuğum birisi bana “Evren, 10 yıldır blog yazıyorsun ama senden sonra bu işe başlayanlar çoktan meşhur oldu” demişti. Dikkat çekmeye çalıştığı (ki hiç umurumda olmayan) ayrıntıda haklıydı ama kendisine o gün orada onunla söyleşi gerçekleştiren tek blog yazarının ben olduğum ayrıntısını da hatırlatmadan edememiştim.

e-vren günlüğü’nün hiçbir zaman ne Google’da ilk sıralara çıkma kaygısı ne de SEO odaklı bir içerik politikası oldu. Zaman zaman altını çizdiğim bir detay vardı: Ben kendi dijital günlüğümü tutuyorum. ‘Kişisel bir blog’, diğer blog türleri kadar ilgi çekmiyor (çekmesin); Google’dan çok fazla ziyaretçi almıyor (almasın) ama “en samimi, gerçek ve uzun ömürlü blog türü” olduğuna inanıyorum. Zaten önemli olan da bu on yıllık süreçte kimlerin çok para kazanan (veya ünlü) blog yazarı olduğu değil benimle birlikte bu yolculuğa devam edip etmediği. Arkamda bıraktığım onca terk edilmiş blog, başarının asıl kıstasının ne olduğu sorusunun gerçek cevabı olacaktır.

Uluslararası Medya Kalite Standartları’na sahip ilk Türkçe blog

e-vren günlüğü, geçen hafta İnternet Yayıncıları Derneği‘nin (İYAD) ilk blog üyesi olurken bugün de Uluslararası Medya Kalite Standartları Kuruluşu (IMQS International Media Quality Standards Organisation) tarafından medya kuruluşlarına verilen ve uluslararası geçerliliği olan “IMQS Sertifikalı Site” tescil belgesine layık görülen ilk Türkçe blog oldu.

İnternet medyasının yayıncılık faaliyetlerinde uluslararası standartları yakalamasının amaçlandığı IMQS Sertifikası için e-vren günlüğü

-internet yayınları
-kuruluş ve yönetim yapısı
-içerik sağlama
-güncelleme sıklığı
-güvenilirlik gibi başlıklar altında bir değerlendirme sürecine tabi tutuldu. Değerlendirmeler sonucu “IMQS Sertifikalı Site” tescil belgesi verilen e-vren günlüğü 27 Temmuz 2015 tarihinde blog dünyasında 10 yılı geride bırakmaya hazırlanırken yayıncılık kalitesini de tescil ettirmiş oldu.

Evren’i Sosyal Ağlarda Takip E+

3 Comments

  1. Ben de tebrik ederim:) Sizin gibi düşünüyorum, en uzun blog türü kişisel bloglar olabilir, çünkü içinde samimiyet var, kâr amacı yok, ve çoğunlukla da herhangi bir beklenti yok.. daha önce çeşitli blog sitelerinde yazılar yazmıştım uzun yıllar, ama ilk kez kendime özel bir kişisel blog açtım:) sadece bu adımı atmış olmak bile beni çok mutlu ediyor. Sizin bloglarınız bana da ilham veriyor, hem yeni bir şeyler öğreniyorum, hem de yaptığınız söyleşiler sayesinde yeni blog yazarları tanıyorum, takip ediyorum, sizin blog dünyasındaki istikrarlı duruşunuzu kendime örnek almayı düşünüyorum:)

  2. Daha nice seneleri bu blog yolculuğunda beraber yürüyerek kutlarız inşallah Burak. Her sertifika değerlidir; sen de neden Türkiye’nin en iyi bira içen blog yazarı olmayasın ;)

  3. Ben de bir bardan “en iyi bira içen adam” sertifikası almıştım ama sanırım bu kişisel blogumu pek bağlayan bir durum değildir :D Evren abi gerçekten de ben de blogunu geç keşfedenler arasındayım. Yine de dolu dolu bir blog olduğu daha ilk bakışta anlaşılıyor neticede 10 yılın adı var yani boru mu ? :D Nice 10 yıllara inş. SEO kaygısı gütmemek elbette güzel bir şey fakat bazı önemli noktaları bildiğimiz taktirde sıralama kaygısı gütmemize gerek kalmadan da iyi sıralamalarda yer alabiliyoruz. Amaç yazdıklarımızı ve bilgiyi daha çok kişiye paylaşmaksa bence en azından ederi kadar SEO kaygısı gütmek gerekiyor :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir