Dilara T. Ersözlü: Aileni Üzdüğünde Aslında Kendini Üzersin

redpharos.com Yazarı Dilara Tan Ersözlü

Sevgili Dilara‘nın İkinci Bir Ailen Yok başlıklı yazısını aylardır Google Reader hesabımda yıldızlı olarak bekletiyordum ve nihayet üzerine  birkaç cümle yazabiliyorum. Dilara, e-vren günlüğü’nün MisAfiR KaLeM{LeR}indendir {tam da şurada} ama onun öncesinde bir gece ansızın Servet‘le birlikte beni MSN’de sıkıştırıp WordPress’e geçmemi sağlamıştır. e-vren günlüğü’nün WordPress teknolojisiyle bugünlere gelmesinde Dilara ve o gece kesinlikle bir dönüm noktasıydı.

Sadede gelecek olursam… Dilara’nın 5 Nisan 2012 tarihinde kişisel web günlüğü redpharos.com’da paylaştığı yazısı o gün de benim için çok tesirliydi, şu anda da aynı tesiri yaşıyorum. Dilara denildiğinde uçuk kaçık ve acayip eğlenceli hatta sosyal medya delisi bir kız gelir aklıma. Facebook profilinde {şurada} paylaştığı fotoğraflarına baktığınızda beni daha iyi anlarsınız. Geçmiş yıllarda evlendi, kendisi gibi eğlenceli Cem isminde bir eşi var; ikisi de dünya tatlısı vesaire. Lâkin, işte böylesine hayat dolu, hatta deli dolu Dilara, kişisel blogunda 120 km hızla giderken bir anda durdu ve İkinci Bir Ailen Yok! diye adeta bir çığlık atıp sakince bir köşeye oturdu.

Yazıyı, babasına kızan Cem’e sinirlendiği için mi kaleme aldı bilinmez ama bu olay Dilara’nın aile ilişkileri üzerine etraflıca düşünmesini ve çok dokunaklı, bir o kadar da samimi cümlelerin ortaya çıkmasını sağlamış. Öyle ki satır arasında Ben öyle görmüşüm ki bir babayı, bir anneyi, bir kardeşi üzmenin aslında hayatın boyunca seni vicdan azabı ve pişmanlıkla yaşatacak bir olay olduğunu öğrenebilmişim. diyor Dilara; ama Bir ablanın kalbini kardeşi kırdığında başka kimsenin onu düzeltemeyeceğinin de altınız çiziyor.

Dilara, yazının satırlarına öylesine içten bir şekilde devam ediyor ki eline mendil alıp hüngür hüngür ağlayan bir kızı gözünüzde canlandırmak zor olmuyor. Kim bilir, Dilara belki de Bir insanın çekirdek ailesi onun herşeyi aslında. Eşin, arkadaşın, sevgilin hepsi bir gün gider ve yerine yenisi gelebilir. cümlesini kurarken de Aileni üzdüğünde aslında kendini üzersin. Çünkü onları bir gün kaybettiğinde başını vuracak olan hep sensin. sözlerini yazarken de bilgisayarının başında ağlıyordu. Bu çok önemli bir detay değil elbette; önemli olan bir blog yazarının en samimi duygularla, okuyan herkesin yüreğini titreten, ailesinin kıymetini bir kere daha anlamasını sağlayan ifadeleri. Dilara’nın son satırlarındaki Sen aileni hep sev çünkü sen bir gün gittiğinde seni hayatları boyunca hatırlayıp anacak olan sadece onlar. sözü de tartışılmaz bir gerçeği yeniden hatırlatıyor bize.

Dilara yazdı: İkinci Bir Ailen Yok

facebook’evreni ] facebook sayfası ] twitter’evreni RSS abonelik

One Comment

  1. Evren sen ne yaptın ya. Çok duygulandım çokteşekkür ederim. Gözümü bu sabah bu yazıyla açtım çok mutlu oldum :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir