Arslania.com Yazarı Bu Kez Dertleşmek İstedi

arslania.com Yazarı Ali Arslan

Arslania.com yazarı Ali Arslan, 2010 Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatları’nda Programlama dalında Dünya 3.sü olmuş, Türkiye’nin ilk WordPress kitabını yazmış bir isim. Ben onu yıllardır wordpress ve blog sistemleriyle ilgili son derece faydalı yazılarını eposta aboneliği ile takip ediyorken Ali’nin dün eposta kutuma Neden mi Yazamıyorum? başlıklı yazısı düştü.

Blogunda 1 aydan fazla bir süredir yazmayan Ali için -ama aslında hepimiz için- teknoloji çaresiz kalıyor ve boğazıma düğümleniyor kelimeler. cümlesi her şeyin özeti oluveriyor. Gönül ister ki bilgisayarı kapatınca bitsin tüm dertler, acılar.. Ama olmuyor bilgisayarın dışında bir başka hayat daha var. diyor Ali ve yaşadığı aşk acısını en samimi cümlelerle satırlarca ifade ediyor. İfade ediyor etmesine ama bunu yaparken bile Yazacak gücü bulamıyorum kendimde diye de ekliyor.

Ali’nin bu son yazısı mikrolaşan ve yüzlerce kategorilere bölünen blogların aslında ne kadar da “kişisel” olduğunu bir kere daha gösteriyor. Her gün yemek tariflerini okuduğunuz, bilgisayarla ilgili paylaşımlarından faydalandığınız ya da iş dünyasına yönelik yazılarından feyz aldığınız blog yazarlarının birgün acılarını, en insanı duygularını veya özel hayatlarındaki yıkımlarını dile getiren yazılarıyla da karşılaşabilirsiniz. İşte bir blog yazarını “blog yazarı” yapan da bu olmalıdır: “Bizden biri, hepimiz’in biri” olmak!

Ali Arslan yazdı: Neden mi Yazamıyorum?

facebook’evreni facebook sayfası ] twitter’evreni RSS abonelik

2 Comments

  1. Sevgili admin merhaba;
    Ali Arslan ile ilgili yazdığınız bu yazıda dikkatimi çeken “Türkiye’ nin ilk WordPress kitabını yazmış bir isim” ifadesi dikkatimi çekti. Ali Bey kitabını Ağustos 2011 tarihinde çıkarmış olup, bundan 1 ay önce yani Temmuz 2011 itibari ile “WordPress ile Web Tasarım Günlükleri” adlı kitabı ben çıkarmış bulunuyorum. Ve sizin de yazmış olduğunuz ‘ Türkiye’ de ilk olma’ özelliği ile. Eksik bilgilendirme, araştırma ile bu yazıda bunu yazmış olduğunu düşünüp, düzeltme yapmak istedim. Dikkate alacağınıza eminim. Hatta Ali Bey ile de kitabım çıktığı zaman telefonla görüşmüştük. Kendisi de iyi bilirler. Kendi alanında iyi ve deneyimli bir isimdir. Tekrar teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

  2. Acı çekmekten korkup sevmeye cesaret edemeyenleri düşünürsek aşk acısı çok onurlu bir şey ;)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir