GÜÇ

Bunu kaç kez yaşadım, bilmiyorum. Boş verdim, hiç de önemli değil. Aylar sonraki ilk buluşmada yüzünü omzuma kapatıp hüngür hüngür ağlamaya başladığın o an “senin için her şeyin bittiğini” sanmıştım. Yaşam alanımın tam göbeğinde, hayatın koşuşturmacasındaki onlarca göz bize bakıyordu.

Yirmili yaşlarımın sonlarındayım. Annem altmışlı yaşlarında. Ama ben hâlâ daha annemi güçlü görmek isterim. Yılların bunca yorgunluğuna rağmen hakkı olmasına rağmen kimi zamanki zayıflıklarına, ağlamalarına tahammül edemem. Hal böyleyken küçücük bir çocuğun anne veya babasını ne kadar güçlü görmek isteyeceğini, onları çökmüş bir halde görünce de yaşayacaklarını sen benden daha iyi biliyorsundur.

Allah kuluna “en beterini”, “biraz daha az beterinden” önce yaşatmaz. Veya ben buna inanmak istiyorum. “Her şeyimi kaybettim” derken insan, aslında gerçekten her şeyini kaybettiğinde bunu hangi cümlelerle ifade edecek peki?

Dostum! Hayatının en kötü günlerinden birini yaşadığını düşündüğün an soluğu yanımda alıp Huzur’a benimle birlikte çıktığın için teşekkür ederim, inan çok mutluyum. Ben sevdiklerimin zayıflıklarını görmek istemeyen bencillikte bir adamım. Dostlarım ve ailem güçlü oldukça güçlü olabilen saçma biriyim de aynı zamanda. Bir daha ki sefere “her şeyini gerçekten kaybettiğin o an” beraber ağlıyor olacağız ve bizi kimse teselli edemeyecek. Ay’ın bir yüzü üç gün karanlıktaysa diğer üç günü mutlaka aydınlıktır. Biliyorum, şu an aydınlık yüreğin.

facebook’evreni ] facebook sayfası ] twitter’evreni RSS abonelik

evrengunlugu.net

2010-2011 dönemindeki yayın süresince Acil İhtiyaç Projesi Vakfı‘nı, AİP Vakfı’nın proje ve çalışmalarını gönüllü olarak desteklemektedir.

One Comment

  1. Kötü anlarımızda bizi sıcacık kollarında ağırlayacak ve gözyaşlarımızı sağmak için sağlam bir omuz verecek kaç kişi bulabiliriz ki..
    Herşeyi hızla tüketir hale geldiğimiz bu asırda,dostlarımızın çınar gölgeliklerini,tavşan kanı bir bardak çayla ikramlamaları dileklerimle…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir