Arkadaşlar ve Sevimsiz Sevgilileri

Ben çoğunlukla, parmağa o alyans takılmadıkça ikili ilişkileri çok ciddiye alan biri olmadım. Yakın arkadaşlarımın sevgililerine bile bakış açım hep bu yönde; üzgünüm ama öyle. Ne zamanki sözlendiler veya nişanlandılar ve dünyaevine girdiler en yakın arkadaşımın hayat arkadaşına  saygım sevgim artık sonsuzdur ;)

Sevgilisini erkek arkadaşlarından bile kıskanan kızlara uyuzluğum had safhadadır. Hele ki kız arkadaş edinip MAL’laşan erkekler var ki onları koyacak kategori bile bulamıyorum. Kıskançlık hepimizin ruhunda var; sahiplenme duygusunu, namus olgusunu genlerimizden sıyırmak elbette mümkün değil ama bu kızın sahibi benim, dünyada tek erkek benim, abazaydım şimdi dünyanın en şanslı adamı benim, hayvanım ulan modunda olmak bizim bu topraklara has bir kültür de değil ;)

Aslında hiçbir kız ve erkek, arkadaşlarının sevgilileri gözünde potansiyel sapık, abaza veya rakip olarak görülmeyi haketmiyor. En can sıkıcı durumsa bunun o sevimsiz sevgililer tarafından karşı tarafa hissettirilmesi. Böyle durumlarda arkadaş, senden önce biz vardık! Sen gidicisin biz kalıcıyız. deyip çirkinleşmeyi de tercih edebilirsiniz ama sanırım en doğrusu bu mutlu mesut çiftleri kendi saçmalıklarıyla başbaşa bırakıp hayatınızda küçük bir temizlik yapmak. Zaten, ne hikmetse böylesi ilişkilerin baş kahramanları dımdızlak oratada kalıverirler. Dımdızlaktan kastım, sevgilisi tarafından terk edilip halihazırda sizin gibi arkadaşı da çoktan kaybetmiş olmaları ;) Çok eskiden ne demişim ben: Aşk biter ama dostluk devam eder ;)

Ben istisnalar dışında, hayatımda çok değer verdiğim insanları aynı masaya oturtmamışımdır. İki dostumla aynı anda aynı mekanda veya aynı sofrada bulunmam ender görülür bir durumdur; benim de mahremiyet tarafım bu ;) Dostunu diğer dostundan kıskanan bir adam olarak kendimle tezatlık içine düşmüş görünüyor olabilirim. Mesele bu değildi zaten; arkadaşlarımın kız arkadaşlarının sinir bozucu veya erkek arkadaşlarının küfredilesi bakışlarına muhatap olmak kendimi kaybetmeyi bırakın onların beni kaybetmesi için yeterli bir sebep; pöf :) Sevgilileri için beni tehlike olarak görmeyen arkadaşların partnerlerine minnet borçluyum; içinden az da olsa “kıskançlık” duyan varsa “yerim sizin kıskançlığınızı”; zaten birçoğunuzdan hiç haz almıyorum ;)

evrengunlugu.net

2010-2011 dönemindeki yayın süresince Acil İhtiyaç Projesi Vakfı‘nı, AİP Vakfı’nın proje ve çalışmalarını gönüllü olarak desteklemektedir.

6 Comments

  1. oy oy sevimsiz sevgililer haa :p Bence bu küpe olayını geçmiş, tokatlama boyutuna ulaşmış :D Ama açıkcası gerçekten durum böyle, biri de çıkmış açık yüreklilikle anlatmış, bak böyle yapmayın çirkin görünüyor diye. Ama güldürdü bu yazı beni elde olmadan ;)

  2. hayırlısı herşeyin:)
    eşin arkadaşın sevgilinin..
    böyle durumlar olabiliyor
    nedense..

  3. Ben öyle hissetmiş olabilirim cümlelerinin netliğinden, sağlam eleştiriler var bu gözlemlerinin içerisinde.

  4. @Sultan, şiddet ve sinir yok bu yazımda. Birebir yaşadığım bir olay üzerine de yazmış değilim. Yazı, yıllardır gözlemlediğim ve bir vesileyle buraya katardığım durumlar. Ama her yazım olduğu gibi bu yazı da “benim hayatımdakilerin kulaklarına küpe olunası” özellikler taşımıyor değil ;)

  5. Bu ne şiddet bu ne celal:D Anlaşılan çok canını sıkmışlar bu konuda ama söylediklerine katılmamak mümkün değil.

    Hayatında biri olan insan, zihninde hep onla yaşadığı için dış tepkilere kendini kapatıyor, sürekli ondan bahsetmeye başlıyor, biz de dinlemek zorunda kalıyoruz haliyle, bütün hayatının ondan ibaret olduğunu düşündüğü için de dostlarını, arkadaşlarını 2. plana atabiliyor.

    Anlamsız kıskançlıklar yapmayan, sevdiğinin sevdiklerine saygı gösteren, onun da kendine ait bir dünyası olduğunu kabul eden, hayata beraber devam etme kararı almış olsalar bile, belli sınırlar içinde birbirlerinin özgürlük alanlarına müdahale etmeyen çiftleri görmek ne yazık ki çok mümkün olmuyor, olsa bile başka yaratıklarmış gibi düşünülüyor.

    Seven insan kıskanır, nasıl izin verirsin, ya arkadaşın ya ben, onlarla görüşmeyeceksin! tarzı bakış açısına alışmış insanlara aksi davranışlar garip geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir