İlk Öğretmenlik Deneyimi

Cuma gününü saymazsam dün (pazartesi) okuldaki ilk günümdü. “İlk öğrencilerimle” bir araya geldim. Sınıfta ne konuşacağımı, kendimden nasıl bahsedeceğimi bir an bilemedim. Tıkanıp kaldım. Evren, sen bu işin adamısın, üniversite günlerindeki faaliyetlerini unuttun mu?deyip toparladım kendimi. 10., 11. ve 12. sınıflarla iki gündür beraberiz. 9. sınıflarla henüz Perşembe günü tanışacağım. Aynı zamanda onların rehber öğretmeniyim. Küçük bir kasabada tek katlı derli toplu bir lisedeyim. Az öğretmeni az öğrencili bu kutu gibi okuldaki 3. günümün sonunda içimde tarifi mümkün olmayan bir huzur var. Ben onları çok sevdim, bunu da kendilerine söyledim. Bu hafta tanışma ve birbirimize alışma haftası.

Dün akşam İzmir‘de İZAFOD‘ın temel fotoğraf eğitimlerinin ilk dersi vardı. Okuldan eve gelip biraz uyudum, dinlendim ve soluğu İzmir’de eğitimin verileceği yerde aldım. Çok istekli ve heyecanlıydım; öyle ki 1. eğitimin sonunda eve dönerken iyi ki ertlemeyip katılmaya karar verdim bu eğitime dedim. Elimdeki profesyonel fotoğraf mekinesine daha fazla hakim olmak, onu bütün özellikleriyle ve ayrıca fotoğraf bilgisine sahip olarak kullanmak istiyorum. 2 hafta sürecek bu eğitim için 3 defa daha İzmir’de gidip geleceğim.

İlk öğrencilerime ve İzmir’deki eğitime dair fotoğrafları büyük bir zevkle önümüzdeki günlerde e-vren günlüğü’nde paylaşmak için sabırsızlanıyorum : )

18 Comments

  1. Şimdi evrencim sen o balı ağzına çalan biri olarak yaşadığın tarif edilemeyen güzel duyguları eminim bir daha unutamayacaksın ,unutturmayacaksın. Öğretmenden beklenen şeyin bir stand-up’cı edasiyla ders anlatması,öğrenciyi ara sıra kahkaya boğması onlara özgüven, yaratıcılık, üretkenlik aşılaması gerektiğine inanan biri olarak , bu işin de üstesinden geleceğine eminin.
    Söylenenlerin aksine bu işin günümüzde kutsal olduğuna inanmasam da.

  2. Hayırlı olsun Evren,ben de 2. ayımı doldurdum öğetmenlikte.Başta yapamayakmışım gibi bi duygu vardı içimde fakat tatlı bi hastalık gibi(hastalığın tatlısı olur mu bilmem ama:) yapıştı sanırım yakama:)

  3. Aaaaaaaaaaa evren sen öğretmenliğe mi başladın!?? Şaşırttın beni doğrusu.

    Gerçi bende değiştiriyorum yönümü zamanla başka branşa geçme düşünceleri içerisindeyim.

    Kısmet her şey.

    Hayırlı olsun Evren :)

  4. Fotoğraflarını heyecanla bir o kadar da merakla bekliyoruz dayıcım:)

    İyi dersler EvrenÖğretmen :)

  5. mrh. evren hocam.
    öncellikle seni tebrik ederim. senin öğrencilerin çok şanslı olacak senin gibi değerli ve duyarlı bir öğretmenleri olacağı için. kendine çok iyi bak. sevgilerimle

  6. kutsallığına inandıgım bir meslekte değer verdiğim bir isminde yer alıyor olmasından dolayı bendeki mutluluğun yüzüme yansıdıgı bir gül tebessümü ile hayırlı olsun =)

  7. tebrik ederim evren
    inşallah düşünmesini,eleştirmesini,konuşmasını,okumasını bilen nesiller yetiştirirsin..

  8. Aradım ama ulaşamadım sana Evren Hocam. öğretmenlik böyle yoğun bir iş demekki :) sevgili meslektaşım hayırlı uğurlu olsun dilemek istemiştim sadece.dilerim herşey gönlünce olur. kendine iyi bak…

  9. çok sevindim senin adına evrencim, aramıza hoş geldin;’))öğrencilerine edebiyatla birlikte çok şey katacağına eminim, gerçekten çok şanslılar.. fotoğrafla ilgili tecrübelerini de aktarırsan ayrıca çok mutlu edersin, ben de gelecek fotoğrafları sabırsızlıkla bekliyorum..

    kolay gelsin..

  10. Ben seni önceden tebrik edenlerdenim ama tekrardan tebrik etsem bisey olmaz (: Ne kadar sevindigimi ve bu isi cok güzel bir sekilde yerine getireceginden emin oldugumu daha önce de belirtmistim.
    Fotograflarini sabirsizlikla bekliyorum
    Attigin her adimda Rabbim yardimcin olsun.
    Ama sunu belirtmeden gecemeyecegim ögrencilerin gercekten de cok sansli ve eminim onlarda bunu gelecek günlerde anlayacaklardir.
    Kendine cok iyi bak Evrencim,sevgilerle

  11. Önceki yazını okuduğumda tahmin etmiştim, yanılmamışım. Zaten cümlelerini zihnimde toparlayınca başka birşey kalmıyordu geriye. Umud ediyorum öğrencilerin ne kadar şanslı olduklarını kısa sürede kavrarlar {Evren Öğretmenim :)}

  12. İnşallah öğrencilerinize bilginizle,birikimizinle faydalı bir öğretmen olursunuz.Eğitmenliği de zaten duruşunuz ve davranışınızla sizden alacaklardır tebrik ederim görevinizi ne mutlu öğrencilere onları bu kadar önemseyen bir öğretmenleri oldu.İlerleyen günlerin bu davranışınızı değiştirmemesi ve hep artan bir ilgiyle görevinize devam ettirmenizi rica edebilirim ancak sizden.Allah yar ve yardımcınız olsun..

  13. Evren :) çok şaşırdım, sanki bu işin eğitimini almamışsın gibi…Yeni adım attığın meslek hayatında başarılar ve mutluluklar senin olsun.

    İyi dersler öğretmenim,… :)

  14. Evren abi ,yeni meslek hayatın hayırlı uğurlu olsun. Su gibi akıp giden zaman içinde ,meslek hayatında daha üst seviyelere geldiğni inşallah görürsün .hoşcakal.

  15. hıımmm demek “yeni bir sayfa” buymuş. Hayırlı olsun Evren. Öğretmenlik zehir gibi damarlarına bir kere işledi mi kopamazsın ama :) Benden söylemesi :)

  16. Çok Değerli Evren Öğretmenim;
    Ben izninle öğrencilerine hayırlı uğurlu olsun demek istiyorum zira onlar ne kadar şanslı olduklarının henüz farkında değiller.Hepinizin yolu açık olsun….

  17. Hayırlı uğurlu olsun.Öğretmenliği de layıkıyla yapacağınızı, öğrencilerinize vatanını,milletini ve sanatın her dalını sevmeyi öğreteceğinizi biliyoruz.Allah bu yolda muvaffak eylesin.Kurs bitiminde fotoğraflarınızı dört gözle bekliyoruz

  18. “evren hocam…” kulağa hoş geliyor! resimlerinizi bekliyoruz HOCAM… ooo ben alıştım bile hocam demeye

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir