Herkesin olduğu sosyal ağlarda aslında “hiç kimse”yiz

Blog, dijital kimliğinizi dilediğiniz şekilde inşa edebileceğiniz -bana göre- en doğru ve sağlıklı yol. Sosyal ağlarda kişisel profilinizle yer alsanız bile o mecralarda herkes, aslında “hiç kimse”dir. Bu hiçkimseliği kırmanın en etkili yolu tamamen sizin inşa ettiğiniz bloğunuz. Yıllardır bunu farklı şekillerde defalarca dile getiririm. Blog yazarları çalıştaylarında, YouTube canlı blog sohbetlerinde de bir bloğa sahip olmanın önemini her seferinde vurguluyoruz.

Canlı blog sohbetlerinin de en önemli amaçlarından biri bu. Bunca insan neden blog yazıyor, bir de bunu cümlelerimizle değil sohbet bahanesiyle aktarabilmek. Bütün bu YouTube sohbetleri ile bir anlamda Türkiye’deki blog tarihinin de vlog (video blog) arşivini oluşturuyoruz. İşte o arşivin 10.su da geçen hafta geride kaldı. Gelenek olduğu üzere Plazadan Dünyaya ekibi, Gökhan ve Oğuz ağabeyle yaptığımız 3 canlı yayın sonrası onlardan keyifli anları birkaç dakikalık bir kolajla tekrar hatırlatmak istedim.

Blog yazarlarıyla YouTube canlı yayınında her hafta sohbet etmeye, sohbet ederken de blog tutmanın niçin önemli olduğunun altını çizmeye devam edeceğiz.

En çok buralardayım: Instagram | Facebook | Twitter | YouTube

4 Comments

  1. Youtube videolarında insanları en çok çeken sanırım merak duygusu, ergenlerin yaptığı videoların dışında insanların en çok izlediği videoların başında merak ve bir diğeri nasıl yapıldığı şeklindedir.

  2. Bugün tüm röportajları bir daha izledim. Bana kızmayın ama ilk röportajlar nedense bana daha bilgi dolu ve eğlenceli geldi :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir