Taşınmadan Önce Yapılması Gerekenler

Taşınma işlemi birçok kişi için düşündürücü ve yorucu bir işlemdir. Yeni bir adrese, yeni bir eve yerleşmek ve bu yeniliklere ayak uydurmak çoğu insan için zorlu bir süreç olabilir. Üstüne üstlük taşınma günü yaşanan karışıklık ve panik durumu kişileri taşınmaktan nefret ettirebilir. Fakat taşınma gününden önce yapacağınız birkaç hazırlık sizin için bu işlemi oldukça kolay ve hızlı bir hale getirebilir. Sizler için birkaç taşınma tüyosu hazırladık.

1) Özel ve Önemli Eşyalarınızı Önceden Ayırın

Yapmanız gereken ilk şey sizin için önemli olan eşyalarınızı taşınma gününüzden önce belirlemek ve bu eşyaları bir kenara ayırmak olmalıdır. Örnek vermek gerekirse ev anahtarı, araba anahtarı, şarj aletleri bu eşyalar arasında sayılabilir. Böylece önceden ayırmış olduğunuz bu eşyalar taşınma gününün karmaşası arasında kaybolmamış olur. Zira kolileri tek tek açarak bir eşya aramak, samanlıkta iğne aramaya benzer.

2) Kolileri Mutlaka İşaretleyin

Oluşturmuş olduğunuz kolilerin içinde ne olduğunu mutlaka kolilerin üzerine yazın. Böylece kolileri yeni evinize yerleştirirken bu işlemin daha rahat ve hızlı olmasını sağlamış olursunuz. Mutfak kolilerinin üzerine ‘mutfak’, salon kolilerinin üzerine ‘salon’ vb. yazmanız halinde taşıyıcı firma çalışanları bu kolileri odalara göre dağıtacaklardır. Bu sayede kolilerin yerlerini sürekli değiştirmek zorunda kalmazsınız. Ayrıca içerisinde cam vb. kırılabilir eşyaların olduğu kolilere mutlaka bu durumu açıklayan bir şeyler yazmalısınız. Bu tip kolilerin üzerilerine ‘Dikkat Kırılır’ vb. yazmanız hayat kurtarabilir.

3) İyi Bir Taşıma Firması Seçmek

Yapmanız gereken en önemli işlem ise iyi bir taşıma firması seçmek olmalıdır. Siz ne kadar hazırlık yaparsanız yapın amatör bir firmaya denk gelirseniz taşınma işleminiz mahvolabilir. İyi bir nakliyat firması seçmek için izlemeniz gereken birkaç basit yol var. Öncelikle iletişime geçtiğiniz firmaların kurumsal bir kimliğe sahip olduğundan emin olun. İnternette yapacağınız kısa bir araştırma ile firma hakkında yapılmış kötü yorumlar olup olmadığına ulaşabilirsiniz. Anlaşmış olduğunuz firmanın mutlaka ‘K3’ belgesine sahip olması gerekir. Firma ile mutlaka taşıma sözleşmesi imzalayın. Sözleşme imzalamak istemeyen firmalardan uzak durun. Bu adımları takip ederek iyi bir firma ile anlaşabilirsiniz.

Bahsetmiş olduğumuz bu işlemleri uygulayarak taşınma işlemini eziyet olmaktan çıkarabilirsiniz. Unutmayın! Hazırlıklı olmak hayat kurtarır.

İyi bir nakliyat firması seçmek için çeşitli platformlardan da yararlanabilirsiniz. Örneğin Nakliyat Talebi platformu üzerinden fiyat teklifi alırsanız bir çok kurumsal firma taşınmanız için size fiyat verecektir. Bu platformda Türkiye’nin her tarafından nakliyat firması bulmanız mümkün. Örneğin Muş evden eve nakliyat firmalarına ya da İstanbul taşımacılık firmalarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bahsetmiş olduğumuz platforma aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

nakliyattalebi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir