Kaliforniya’dan 17 Mile Drive Manzaraları

Klasik tatil fırsatları yerine siz de kendi tatil planını kendisi yapanlardan mısınız? Uzun yurt dışı turları ya da tatil programlarıyla gezmektense, sadece tek bir bölgeyi günlerce keşfetmeye ne dersiniz? Kaliforniya’nın ve Amerika turlarının olmazsa olmazı 17 Mile Drive, çarpıcı doğal manzaraları ve dünyaca ünlü kıyı şeridi “Pacific Coast Highway”ile mutlaka görülmeye değer. Okyanus kıyısındaki alanlardan geçeceğiniz ve lüks mahallelerin yanındaki yollardan nefes kesen manzaralara bakacağınız 17 Mile Drive yolunda araba kullanmak içinse küçük bir ücret ödemeniz gerekiyor. Pebble Beach ve Pacific Grove’dan geçerek, el değmemiş Del Monte Ormanı, dünyaca ünlü golf sahaları, inanılmaz güzellikteki vahşi yaşam alanları ve Kaliforniya’nın en etkileyici plajları da dâhil olmak üzere pek çok EN’e şahit olacaksınız.

1- Pescadero Noktası ve Hayalet Ağaçlar (Ghost Trees)

Pescadero Point olarak bilinen bu bölgedeki beyaz ağaçların bir diğer adı da “Hayalet Ağaçlar”. Hatta 17 Mile Drive yolunda ilerleyen hemen hemen herkes sırf bu ağaçları görmek için Pescadero Noktası’nda duruyor. Hayalet ağaçlar sahil boyunca ürkütücü görünümleriyle hafızanıza kazınacak. Lace in Lace efsanesi, Pebble Beach sahilindeki en ünlü hayalet ağacı çevreleyen ve uzun süredir devam eden bir masaldır. Masal, karanlık gecelerde ortaya çıktığı iddia edilen bir kadın veya kadın silueti ile başlıyor. 17-Mile Drive yolundaki kadının görüntüsünü görür gibi olursanız, korkmayın sakın! Sadece halüsinasyon…

2- Spanish Bay (İspanyol Körfezi)

İspanyol Körfezi, çok doğal ve davetkârmanzaraları olan eşsiz bir yer. Arabanızı durdurup, bu büyüleyici manzaranın keyfini çıkarmalısınız. Plaj, kayalık kıyı şeridi, birbirinden bağımsız ağaçların bulunduğu kayalık tepelerde ve öğle yemeği veya atıştırmalık için mola verebileceğiniz piknik alanlarıyla hayranlık uyandırıyor. 17 Mile Drive‘ın şüphesiz ki en kalabalık yerlerinden biri olan Spanish Bay, en seçkin tatil beldelerinden biri olan The Inn at Spanish Bay oteline de ev sahipliği yapıyor. Ülkedeki en güzel golf sahalarından biri olan Links’te golf de oynayabilirsiniz. 4,5 saatlik bir kurs ve ardından oyun için yüklü bir miktar talep edeceklerini şimdiden söyleyelim.

3- Huckleberry Hill (Tepesi)

17 Mile Drive boyunca şöyle uzanıp, kendinizi doğanın huzurlu kollarına bırakmanın bir başka yolu da Monterey yakınlarından başlayarak yaklaşık üç kilometre yürüyüp, Huckleberry Tepesi’nde mola vermek. Zorluk derecesi orta olan bu tırmanış için yanınızda mutlaka su ve yiyecek bulundurmanızı öneriyoruz.Yolculuğunuzda karşınıza çıkacak bir diğer güzel yerse dünyanın en büyük çam ormanlarından biri olan Monterey Çam Koruma Bölgesi. Tepeye çıktıktan sonra bol bol fotoğraf çekmeyi unutmayın.

4- Point Pinos Lighthouse (Deniz Feneri)

Kaliforniya’nın batı yakasındaki en eski deniz feneri olan Point Pinos Lighthouse, Pasifik Koruma Alanında inşa edilmiş ve 1855’de faaliyete geçmiş. İlk kez 19. yüzyılın sonlarında aydınlatılan Point Pinos, sadece ABD Batı Yakası’ndaki en eski deniz feneri olma unvanına sahip. Işık kaynağı, deniz seviyesinden yaklaşık 90 fit yüksekliğinde ve uygun hava koşullarında yaklaşık 16 deniz mili için görünür olan bir kilovatlık bir ampul. Görünüş olarak da tipik deniz fenerlerinden tamamen farklı. Kubbeli, kule benzeri bir bina yerine iki katlı bir evin görünümünde inşa edilmiş olan Point Pinos’a pazartesi gününden pazara kadar haftanın her günü düzenlenen turlar ile gidebilirsiniz.

5- Cypress Noktası Seyir Alanı (Cypress Point Lookout)

Cypress Point Lookout ya da seyir alanında kısa bir süreliğine de olsa durmaya hazır olun ve fotoğraf makinelerinizi hazır edin. Çünkü göreceğiniz sahne karşısında nutkunuz tutulacak. Bu bölgede turistler tarafından en çok fotoğraflanan şey ise Cypress ağacı ve arka planındaki masmavi okyanus suları. Hatta biraz daha şanslıysanız, Lone Cypress’in ötesine geçebilir ve arkasındaki pırıl pırıl sularda yüzen bir balina kuşu yakalayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir