Blog yazarları çalıştayı da neyin nesi?

blog-yazarlari-calistayi-2016

Uzun uzadıya tekrar etmeye veya hatırlatmaya gerek yok; geçen yıl Türkiye’de İnternet Konferansları serisinin 20.sine çok az bir zaman kala doğmuş bir fikirdi blog yazarlarının bir araya geleceği bir etkinlik yapmak. İnternet Teknolojileri Derneği’nden Mustafa Akgül hocama, 3 gün sürecek internet konferansı içinde blog yazarlarına da yer ayırıp ayıramayacaklarını sormuştum, ‘elbette’ cevabını vermiş ve Blog Yazarları Çalıştayı için İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nin en büyük salonunu ayırmıştı. Üstelik, bize 1,5 saatlik değil 2 saatlik bir oturum vermişti. 

Biz adı ‘çalıştay’ olan bir etkinliği el yordamıyla, amatör bir ruhla ve gerçek bir çalıştayın kurallarına tam uymayan bir şekilde yaptık. Hatta çalıştaydan çok panel havasında yaptık ama yaptık, yapabildik. Çalıştay fikrinde, kendisine danıştığım Serdar Kuzuloğlu‘nun “Şahsen panelleri alabildiğine faydasız ve sıkıcı buluyorum ve katılmıyorum” cevabı etkilidir. Zaten birçok popüler blog yazarının katıldığı etkinlikler, davetler fazlasıyla yapılmakta. Bilet fiyatları 400 TL’den başlayan meeting, network, seo kelimelerinin havada uçuştuğu büyük organizasyonlar da var. Bunlara katılmak veya bunlardan birini gerçekleştirmek mümkün.

Yapacağımız etkinliğin adı çalıştay değil kongre olabilir, kulağa çok eğlenceli ve daha çağdaş gelecekse içinde Meeting veya Network kelimelerinin geçtiği yeni bir isim de bulabiliriz; hiç sorun değil. Ama bunu yapabilmek için adım atıyor muyuz, katkı sağlıyor muyuz, böylesi bir etkinliğe ön ayak oluyor muyuz; önemli olan bu. Herhangi bir çaba sarf etmeden doğrudan eleştiriyorsak, bunun hiçbirimize faydası olmuyor.

Geçen yılki çalıştaya konuşmacı ya da seyirci olarak katılmayıp etkinliğin içeriği hakkında fikir sahibi olmadan ‘Blog Yazarları Çalıştayı’nı daha ilk dakikada eleştiren blog yazarı arkadaşlar daha farklı, daha eğlenceli, daha faydalı alternatif bir etkinlik yapabilirler. Benim bireysel çabam birkaç blog yazarını ‘çalıştay’ adı altında bir araya getirebilmeye yetiyor; diğer arkadaşlar ‘eleştirmek’ yerine ‘değiştirmeyi’ tercih ederek daha iyilerini elbette yapabilirler. Ben de bundan çok mutlu olurum.

Blog Yazarları Çalıştayının ikincisinin içeriğini beraber oluşturmak ve bu çalıştaya gerçekten kimlerin gönülden katılmak istediğini görmek adına bir form oluşturdum. Yayımladığım ilk 8 saat içinde formu dolduran 4 blog yazarı arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. 5 kişi de olsak Aralık ayında sıkıcı bir çalıştayda küçücük bir mekanda bile bir araya gelmemiz için elimden geleni yapacağım ;)

Siz de çalıştay içeriğinin oluşturulması sürecinde görüşlerinizi paylaşmak isterseniz Blog Yazarları Çalıştayı 2016’nın Ön Formuna buradan ulaşabilirsiniz.

En çok buralardayım: Instagram | Facebook | Twitter

18 Comments

  1. Ben cevap verdiğini yeni görüyorum resmen… Gri Sayfalar çok daha önceden açılmıştı ama artık buralardayım. Gecikme için kusura bakma, baya yoğunluk var. Her şeye yetişemiyorum maalesef. :)

  2. Haklı görüşlerin için teşekkürler Semi. Aralık’ın 4’ü olmasına rağmen çalıştayla ilgili henüz sevincidirici haberler veremiyorum maalesef ama bu çalıştayın ilk ve son defa gerçekleştirilip devamı getirilmeyen bir çalıştay olarak kalacağına inanmıyorum.

  3. İsmi önemli değil, yaptığının çok doğru olduğunu düşünüyorum. Her organizasyonda olduğu gibi beğenen/beğenmeyen çıkacaktır. Çok da takılmamak lazım.

  4. Formu doldurarak blog yazarları çalıştayına verdiğin destek için teşekkür ederim Optamin, kişisel blog yazarlarının amatör ruhunun kaybolması doğal şartlarda zaten pek mümkün değil. Önemli olan da amatör ruhla profesyonel işler ortaya koyabilmek.

  5. Formu doldurdum ve mümkün olursa katılmayı düşünüyorum. Toplama ve toplanma kısmının zorluklarını bir yana bırakırsak, amatör ruh kaybedilmedikçe iyi bir fikir olduğunu düşünüyorum. Elinize sağlık.

  6. Böylesi etkinlikler sayesinde blog yazarlığı için ciddi alan açılır.Faydalı olur kanaatindeyim bize çook uzakta olmasına rağmen canıgönülden destekleriz ve katılan herkese de selam ederiz.Biraz mektupvari oldu ama :)

  7. Sevgili Yusuf, blog dünyasındaki yolculuğunda ufak da olsa bir katkım olduysa ne mutlu; bu benim için büyük bir motivasyon kaynağı. Çalıştayla ilgili gelişmeleri heyecanla bekliyorum; inşaallah faydalı bir işe imza atar hep beraber bir arada oluruz.

  8. Nerelerdesin sen Kaan ;) Seninle tanıştığımızdaki blogunu kapattın, sonra meğer GriSayfalar’ı açmışsın. Çalıştay’ın doğru insanlara ulaşma ve böylesi ilişkiler adına ufak da olsa bir katkısı oldu. İnşallah bu sefer daha da faydalı olur. Lütfen formu doldurmayı unutma ;)

  9. Sevgili Evren abi, sanırım blog yazarlarını bir arada tutmaya çalışan ve blog yazmaya teşvik eden nadir kişilerdensin. Elini taşın altına koyarak cesurca bir iş yapıyorsun. Blog yazmaya, her ne kadar 1.5 yıldır düzenli yazsam da tam 4 yıl önce sayende başladım. :) İyi ki başlamışım diyorum. Günümüzde sosyal medya mecraların popülerliğinden kaynaklı bloglar genel olarak eskisi gibi değer görmüyor. Bu nedenle blog çalıştayını tekrar o kıvılcımı ateşleyecek hareket olarak görüyorum. Blog yazarları ön formunu dün doldurmuştum. Orada da her şeyi açıkça anlatmıştım. :) saygılarımla,

  10. Bir öncekinden haberim olmamıştı ama bunu duydum, eğer vakit ayırabileceğim bir zamana denk gelirse katılmayı düşünebilirim. Çalışmalar için bol şans ve başarılar.

  11. Katılmayı düşünüyorum. Formu doldurdum. Blog kültürüne katkısı olacağını düşündüğüm etkinlik için teşekkürler. İyi çalışmalar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir