Blog yazarlığında 11 yıl

IMG_4525-001

e-vren günlüğü, bugün 11 yılı geride bıraktı. Temmuz 2005‘te Yahoo 360 üzerinde temelleri atılan ve yıllar içinde e-vren günlüğü halini alan bu blog, benim için en başından beri bir e-yaşam projesi oldu.

11 yıldır iki doğum günüm var; biri kendi doğum günüm 26 Haziran, diğeri dijital evrenin doğuşu 27 Temmuz.

Blog yazılarımı, 2005 – 2012 döneminde Aydın’dan yazdım; Ekim 2012’den itibaren de notlarımı İstanbul’dan düşmeye başladım.

Dile kolay 11 yıl. Bunca yıllık blog yolculuğunu gerçek anlamda değerlendirmek de pek mümkün değil ama geçen yıldan bu yana blogumdaki birkaç önemli gelişmeyi burada tekrar hatırlatmakta fayda var:

  • e-vren günlüğü 10. yılında Türkiye’de ilk defa Blog yazarları çalıştayının yapılmasına öncülük etti. 
  • Blogların ön plana çıkarıldığı ve tamamı sahibi tarafından yazılan ilk ‘internet günlükleri‘ serisi başladı.
  • Türkçe içerik üreten bloglar aylarca tarandı; en eski ve hâlâ güncel bloglardan oluşan “İlk Türkçe Bloglar” listesi ortaya çıktı.
  • e-vren günlüğü’nde 1 yıllık süreçte eskiden olduğu gibi tekrar videoblog (vlog) içerikler yayımlanmaya başladı.
  • Bloglara, blog yazarlığına dikkat çekebilmek için daha fazla içerik ürettiğim bir yılı geride bıraktım.

Blogum için sürekli söylediğim şeyi bu vesileyle bir kez daha yinelemek istiyorum: Ben burada kendi dijital günlüğümü ve arşivimi tutuyorum. Benim için bir blogdan daha fazlası olan e-vren günlüğü, her anlamda kendimi en iyi ifade ettiğim, en iyi hissettiğim ve çoğu zaman sığındığım bir liman oldu.

En çok buralardayım: Instagram | Facebook | Twitter

57 Comments

  1. Format attıktan sonra tarihi düzeltmek gerekiyormuş:/ Ben 27 sinde yaşıyordum siz uyarana kadar :)

  2. dijital evrenin doğuşuyla aynı gün doğmuşuz. nice 11 yıllara …

  3. Nice on bir yıllara sevgili oğlum. Yorumum kayboldu, yeniden yazıyorum. İnşallah toparlayabilirim.
    Çeşitli nedenlerle blog yazmamız dışında, belli seneleri aşarak bu mecrada ciddiyetimizi ispatlamak gereği vardır. Başta sen olmak üzere hepimizi bir başlık altında toplamak için verdiğiniz emekler asla yadsınamaz. Bizi neredeyse günbegün bilgilendiriyor, tecrübeli olduğun birçok konuda aydınlatıyorsun. Dilerim hepimiz bunun bilincine varırız. Sen bizim idolümüzsün ve çok kıymetlisin. Sana teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Sevgilerimle oğlum :)

  4. Estağfurullah Ece ablacım, hepimiz birer blog yazarıyız. Kendi kişisel ölçülerimiz dahilinde dijital bir dünya inşa etmeye çalışıyoruz ve bunu farklı mekanlarda bambaşka hayatlar yaşamamıza rağmen aslında hep birlikte yapıyoruz. Ben sizden, siz başka bir blog yazarından, diğerleri bizden -farkında olarak ya da olmayarak- güç alıyoruz. Yine beni çok mutlu eden yorumundan dolayı çok teşekkür ederim. İstanbul’a döndüğünüzde mutlaka görüşelim.

  5. Sevgili oğlum. Nice on bir yıllara. Ciddi çalışmaların ve blog yazmanın önemini bizlere neredeyse gün gün açıklamalarla anlatman bizim için çok değerli. Sen idolümüzsün. Değerli bir evlatsın. Başarılarının daim olması temennilerim ve çalışmalarının anlaşılarak ve bizler daha da çoğalıp, aynı amaçta birleşip destek olmamız gerektiğinin bilincinde olmamız dileğimle. Kendimiz için yazmamız başka, fakat hepimizin bir amaç için çalışmamız bambaşkadır. Bu ideali hayata geçirenlerden olduğun için seni özellikle kutluyorum. Sevgilerimle Evren :)

  6. 11 yıl güzel bir zaman. Neredeyse aynı zamanlarda aynı yollardan geçmişiz. Devamınızın uzun olması dileğiyle

  7. Nice 10 yıllara, başarılarınızın devamını diler kolay gelsin derim. Gerçekten büyük emek, dile kolay!

  8. Başarılarınız ve yazılarınızın devamını bekleriz nice 11 yıllara diyelim : )

  9. Umarım unutulan bloglar listesinde uzun bir süre daha görmeyeceğimiz şekilde bu projenize devam edersiniz, nice 11 yıllara ;)

  10. 11 yıl demek büyük bir emek demek öncelikle bu büyük başarınızdan dolayı saygılarımı iletmek isterim. Sizin gibi başarılı bloglar gördükçe bizler sizden ilham alarak şevkle çalışmaya devam ediyoruz. Ayrıca Blog yazarları çalıştayına öncülük etmeniz. Bir blog yazarı olarak bana mutluluk veriyor. Böyle blog yazarları adına yapılan çalışmalarınızdan dolayıda tebrik ederim.

  11. “Blogunuzu takibe aldım, ben de beklerim.” dermişim. Şaka şaka, demiyorum öyle bir şey. Ben takibe aldım ama siz gelmeseniz de olur, sorun değil. Ama yeni keşfettiğim doğrudur. 11 yılı geride bırakmışsınız bir de, tu! yani, ayıp etmişim. Neyse bol yazmalı ve de okumalı nice 11 yıllar dilerim ;)
    Sevgiler…

  12. 10 yıl, dile kolay. Blog camiası içerisinde sık sık isminizi duyuyordum, sayfanıza da uğramış oldum. Blog dünyasına katkılarınız için teşekkürler.

  13. Vay be Evren Abi nice 11 yılları daha görürsün bu güzel blogun inşallah. Blog hayatın başarılar dilerim.

  14. Zaman zaman aklımdan geçse de bu düşüncelerimi şimdilik bastırabiliyorum :)

  15. Nice nice yılların olsun o zaman Evren. Umarım bu sene hepimizi açısından daha verimli bir yıl olur. Kendi adıma bloguma daha çok sahip çıkmaya çalışacağım. Orası benim de limanın çünkü. Sevgiler

  16. Bende bugün yıl sonu yazımı yazarken bir vay be demiştim. 2012’den beri blog ortamındayım. Hayatımızı bir yerde not ettiğimiz ve geriye dönüp baktığımızda neler yaşadığımızı görmek insanı hem hüzünlendiriyor hem de daha iyi şeyler yapmak için çaba sarf ettiriyor. Umarım daha nice yılları böyle güzel kutlarız. :)

  17. Dile kolay 11 yıl… Gerçekten büyük bir azim ve sabır gerektiren bir süreci bu günlere taşımak eminim büyük bir mutluluk kaynağıdır. İnşallah bizde bu günleri görürüz. (Göremedi) :)

  18. Hayırlısıyla daha nice yılları devirirsin burada insaallah… Koca bir 11 yıl vay be, ne güzel ne mutlu sana Evren.
    Hep var olasin:) Koca bir dünya varliğindan mutlu.

  19. Evren Günlüğü’nün, “İnterneti bloglar kurtaracak” sözünü misyon edinmesi. Bu kapsamda çalıştay yapılması. Ve bloglarda neler olduğunu, kapsamlı bir araştırma sonrası haftalık olarak ortaya koyduğu yazılarıyla, bu misyonun hakkını vermiştir. Bu saygı duyulacak bir çalışmadır. Evren Günlüğü, bir idealin sembolüdür. Nice 11 yıllara dileklerimle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir