Uçakta Nasıl Yolculuk Yapılır

ucakta_uyumak

First veya business klasta yolculuk yapmıyorsanız şayet, uçakta uyumak genellikle zor. Dalmak üzereyken yapılan anonslar, servis sırasında açılan ışıklar, koridorda yürüyenlerin istemeden size çarpması gibi pek çok neden, özellikle de uzak rotalar söz konusu olduğunda yolculuğunuzun sevimsiz geçmesine neden olabilir. Ancak uçuş öncesinde ve uçuş esnasında birtakım küçük önlemler alarak bu sorunları asgariye indirgeyebilirsiniz. Uygun fiyata yurtiçi uçak bileti almak için de yazının devamını okuyabilirsiniz.

Uyumak için uçakta yapılması gerekenler

1. Kendinize Uygun Koltuk Seçin

Koltuk ve yer seçimi keyifli bir seyahat ve iyi bir uykunun ilk adımı. Ekonomi klasta uçacaksanız ve uzun boylu, iri yapılıysanız orta koltuğu tercih etmeyin, sizin için en uygunu acil çıkış, koridor veya cam kenarı sizin için en uygunu. Business veya first klas yolcuları ise bu konuda daha şanslı. Havayolu şirketlerinin pijama veya eşofman servisinde bulunanları bile var.

2. Uyku Pozisyonu Alın

Ekonomi sınıfında yolculuk yapıyorsanız, tam yatar bir koltukta uyumanız söz konusu olmayacak. Uyumak için en doğru açının 135 derece olduğu düşünüldüğünde, 75 veya 90 derecede uyumak oldukça sıkıntılı bir durum. Bu nedenle seçtiğiniz koltuk ve yanınızda oturan yolcunun durumu da önemli. Şayet koltuğunuzu arkaya yatırma şansınız sıfırsa, masanızı açın ve öne doğru uzanın. Omurganızı mümkün olduğunca serbest bırakın.

3. Kafeinden Uzak Durun

Uçuşun ilk 35-40 dakikasında içtikleriniz yolculuğun ilerleyen saatlerdeki uyku durumunuzu etkiler. Kafein ve alkolden kaçınırsanız vücudunuz uykuya daha kolay adapte olur. Tuvalet ihtiyacınızı da karşılayın ki uykunuz bölünmesin.

ucak_yolculugu

4. Ekranları Kapatın

Önünüzde ekran varsa mutlaka kapatın. Buradan gelen mavi ışıklar göz kapaklarınızı etkiler ve uykuya geçmenizi zorlaştırırken uyku kalitesini de bozar. En iyi yöntem, bir göz maskesi kullanmak. Bazı hava yolu firmaları bu hizmeti verse de siz her ihtimale karşı uyku maskenizi ve gürültüden de etkilenmemek için kulak tıkacınızı yanınızda bulundurun.

5. Yastıksız Uçmayın

Bazı havayolu firmalarında yastık bulmanız zor olabiliyor. Sık seyahat ediyorsanız, mutlaka uygun bir yastık edinin. Günümüzde uyuma şeklinize göre yastık üreten markalar bile var. Kuhi, cabeau, ez ve seyahatçi yastığı isimleri olan yastıklar büyük havalimanlarında satılıyor. Kendinize göre ne tür bir yastıkla uçmanız gerektiğini araştırın.

Cenneti andıran güzellikteki adaları ve yeşilin her tonunu görebileceğiniz derin ormanları ile bilinen Asya ülkelerine uçarken uzun yolculuklarını göze almanız gerekiyor. Yurtdışı uçak bileti kampanyalarını takip edin. Bazı dönemlerde düzenlenen uçak bileti indirim kampanyalarından dolayı uçak bileti fiyatları oldukça güzel indirimlerle satılabiliyor https://www.turna.com/ sitesinin eposta listesine kaydolun, fırsatı kaçırmayın. Keşfedin!

6 Comments

  1. Konu hakkında araştırma yapmak için sitenize giriş yaptım ve gerçekten de blog siteleri yazarları titiz çalışmayla bilgileri bizlere sunmaktadırlar. Diğer web sitelerinde bilgiyi elekten geçirmeden direkt sunuyorlar fakat konuya özgü yazılar veren blog siteleri yazarları bizlerin hassasiyetini anlayıp buna uygun davranmaktadırlar. Emekleriniz için teşekkür ederiz.

  2. Bu tip kişisel bilgi veren sitelerin değerini bilmek gerekiyor. Çünkü emek verilip bizler için değerli bilgiler paylaşılıyor. Gerçekten ellerinize sağlık değerli çabalarınız ve emekleriniz için.

  3. Güzel taktikler ama bu uyku durumu kişiden kişiye değişen birşey. Eğer 1-1,5 saatlik bir uçuşsa uçak hareket eder etmez uykuya dalabilir ve uçuş bitene kadar uyuyabilirim. Ama olurda daha uzun bir uçuş yapıyorsam ve bu sürede dikkatimi çeken birşey olursa uykum kaçar ve uyuyamam. Garip ama gerçek :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir