e-vren Öğrencileri İkinci Kez Mezun Oldu

Görev yaptığım okulda bu yıl ilk kez kepli cübbeli ciddi bir mezuniyet töreni yapılması kararı alınmıştı. Dalama Lisesi Mezun Oluyor! sloganıyla 9 Haziran’da  gerçekleştirilen mezuniyet töreni için 3 Haziran’da fotoğraf çekimi yapmaya başladık. Yukarıdaki fotoğrafta öğrencim Burcu‘yu çekmeye çalışıyorum ;)

3 Haziran günü öğrencilerim kep ve cübbeleriyle fotoğrafçıya poz verirken ben de kenardan onları çekmeyi ihmal etmedim. O yorgunluğun üstüne mezuniyet kıyafetini giyip bir hatıra fotoğrafı çekilmek benim de hakkımdı ;) 2006 yılında ADÜ‘den mezun olduktan sonra ilk kez kep takıp cübbe giyiyorum, bu da e-vren günlüğü için önemli bir hatıra, farkındayız ;)

 

9 Haziran akşamı Dalama Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen 2010 Mezuniyet Töreni yukarıdaki videoda yer alan Melis Deniz YOLCU‘nun hoş geldiniz ses kaydıyla başladı. e-vren günlüğü, Melis’in sesine yabancı değil çünkü MisAfiR KaLeM olduğunda yazdığı yazıyı aynı zamanda da seslendirmişti. Yukarıdaki videoblog, mezuniyet töreninden sonra o gecenin fotoğrafları kullanılarak e-vren günlüğü için kurgulandı.

Hazırladığım yukarıdaki VTR, mezuniyet töreninin ana programının girişinde kullanıldı.  Aşağıdaki VTR de ara geçişler için kullanıldı. Bu VTR’ler, program akışında meydana gelen küçük aksaklıklarda da bize zaman kazandırma adına büyük fayda sağlamıştı.

Mezuniyet töreninin en heyecan verici sürprizlerinden biri geçen yıl mezun ettiğimiz ve Kars’ta sınıf öğretmenliği okuyan Esra‘nın videosuydu. Mezuniyet töreni programını hazırlarken Esra’nın video çekip göndermesi fikri aklıma biraz geç gelmişti ama Esra büyük uğraşlar neticesinde videoyu arkadaşlarının yardımıyla çektirmeyi ve Aydın’a ulaştırmayı başarmıştı. Esra o gece bizimle değil Kars’taydı ama özellikle telefonla davet ettiğim annesi mezuniyet törenindeydi. Esra’nın annesi videoyu seyrederken büyük bir şaşkınlık yaşamış ve göz yaşlarını tutamamıştı.

Aşağıdaki video, bu gece mezun olan öğrencilerimizden Şamil NİŞANCI‘nın tanıtım videosu. Şamil son sınıfta Dalama Lisesi’ne geçiş yaptığı için geçen yıl ki Göster Şiirini Konuştur Şairliğini programımızda yoktu. Sınıf arkadaşlarından eksiği olmasın, gelenek yerini bulsun diye sevgili Salih‘ten ses kaydı rica ettim ve o da beni kırmayıp stüdyoya girdi. Şamil, mezuniyet gecesi okuyacağı şiir için mikrofona aşağıdaki video ile geldi ;)

Kep atma heyecanı, mezuniyet pastasının kesimi vs derken soluksuz bir gece, öğrencilik hayatının en güzel hatıralarından biri olarak anılardaki yerini aldı. Bu geceki program benim için sunuculuk anlamında ilk ciddi tecrübemdi diyebilirim. Öğrencilerim için ise hafızalarından silinmeyecek ve belki de tekrarı bir daha mümkün olmayacak bir mezuniyet töreniydi.

evrengunlugu.net, 5. yılında sosyal sorumluluk gereği Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği‘nin kampanya ve projelerini destekleme kararı almıştır. Ziyaretçilerini de TOFD’a destek olmaya davet etmektedir. TOFD’a ulaşın; gönüllü olun; 3430‘a boş bir sms atarak Akülü Tekerlekli Sandalye Kampanyasına 5 TL’lik bağışta bulunun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir