Sınav Bitmek Bilmiyor

Nasıl oldu da Deniz Baykal‘ın skandal videosunu ve gündemi sarsan istifa haberini bloglarına taşımayarak büyük bir ziyaretçi trafiğini göz ardı etti bizim blog yazarları? Şaşırdım doğrusu :) Derdi çok ziyaret edilip, google’ın ilk sıralarında yer almak ve reklam gelirlerini arttırmak olan blogcuların bu tarihi fırsatı bilerek kaçırdıklarını biliyorum; gözyaşlarımı tutamıyorum.

Kocası askerdeyken onu başka bir erkekle boynuzladığı iddiası üzerine reyting rekorları kıran diziden -üstelik başrol oyuncularından biriyken- çıkartılan Pınar Altuğ‘un, aynı dizinin 2010 versiyonunda eski rolünü yeniden canlandıracak olması Deniz Baykal’ın içine düştüğü durumla çok benzerlik gösterecek gibime geliyor, nedense… O yüzden artık her türlü ahlaksızlığı sindirebilme konusunda AB insanını bile geride bırakan Türk insanı bunu da hazmedecektir; bir nesil daha uzuuuun uzun yıllar CHP’nin genel başkanını Deniz Baykal olarak telaffuz edecektir :P

 Neyse, aslında asıl mesele YKY 2008 Şiir Yıllığı‘ndaki Sınav Bitmek Bilmiyor şiiri. 1998 doğumlu Rabia, şiiri Arkadaş dergisi’nde yayımlandığında henüz 4. sınıf öğrencisiymiş. SBS’nin tekrar tek sınava dönüştürüleceği haberlerinin arasında Rabia’nın bu şiiri bugün beni en çok düşündüren olay oldu. SBS’nin üç yıla yayılması ilköğretim 4. sınıftaki bir çocuk’a böylesi bir şiiri yazdırabilecek kadar ruhsal bir sorun teşkil ediyormuş meğer. SBS, bir ilköğretim öğrencisinin önce bir edebiyat dergisinde hemen bir yıl sonra da YKY Şiir Yıllığı‘nda şiirinin yayımlanması konusunda iyi bir vesile olsa da bilinçsiz anne babaların evlatlarının elinden çocukluklarını acımasızca almalarına da vesile olan saçma bir maratondu. Ahmet Olcay İlköğretim Okulu‘ndan sevgili Rabia KURNAZ‘a selam olsun:

Sınav Bitmek Bilmiyor

Benim hayatım sorularla dolu,

Şıklar kararsızlıkla dolu.

Her ânım soru,

Sınav bitmek bilmiyor.

Sayılar, metinler,

Hepsi bir cümleyle anlamlandırılıyor,

O şıkkı bulmak bana zor geliyor.

Sınav bitmek bilmiyor.

Korkuyorum bir yandan,

Yanlışsa cevap,

Utanıyor yüzüm.

Sınav bitmek bilmiyor.

evrengunlugu.net, 5. yılında sosyal sorumluluk gereği Türkiye Omurilik Felçlileri Derneğinin kampanya ve projelerini destekleme kararı almıştır. Ziyaretçilerini de TOFD’a destek olmaya davet etmektedir. TOFD’a ulaşın; gönüllü olun; 3430‘a boş bir sms atarak Akülü Tekerlekli Sandalye Kampanyasına 5 TL’lik bağışta bulunun.

One Comment

  1. Deniz Baykal’ı uzuuun yıllar Chp genel başkanı olarak göreceğiz dediğinizde, tabi biz safane bu olanların daha basit örğülü olaylar olduğunu sanıyorduk. Hayır bu tarz kasetlerle ilgilenmiyorum, ikidir kasete yorum yapınca,gocundum tabi. Survivor (siyasetçiler olcak adada) konulu epey eğlenceli bir yazı yazamayı planlıyorum, size de mail atacağım yazınca:) Şu aralar seçim yasakları işleniyor her blogda , yahu ben yasak falan dinlemem, gırgırına gırgırına :D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir