İlk Gönüllü Misafir Kalemler

evrengunlugu.net Kampanya

Yaklaşık üç aydır Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne verilen resmi blog desteğinin aşamalarından birini daha 14 Ekim gecesi sonlandırmış bulunuyoruz. 5 yıllık evrengunlugu.net enerjisini yine e-vren günlüğü’nde Misafir Kalem olmak isteyenlerin potansiyeliyle birleştirip TOFD’un Akülü Tekerlekli Sandalye Kampanyası’na fayda sağlayacak bir projeye girişmiştik.

10 günlük başvuru süresi doldu ve 3430’a 5 TL değerinde boş bir kısa mesaj göndererek evrengunlugu.net’in ilk Gönüllü MisAfiR KaLeM{LeR}i olmaya hak kazananlar yavaş yavaş belli oldu. Türk İnternetinde ilk kez uygulanan bu sistemle onlar, Bağış Usulü Yazı Yazan İlk Gönüllü Kalemlerolarak çok hayırlı ve örnek bir davranışa da imza atmış oldular. Gönüllü MisAfiR KaLeM{LeR}, TOFD Ofisten gelecek numara teyitlerinden hemen sonra mesaj atma sıralarına göre e-vren dünyasındaki yerlerini almaya başlayacaklar.

Bu kampanya e-vren günlüğü ile uzaktan ya da yakından herhangibir şekilde bağı / bağlantısı olan herkes ve her blog için aynı zamanda bir sınavdı da. Kampanya süresi boyunca gerekli adımlar atılmış, tüm bilgilendirmeler yapılmış ve belli ölçülerde ricalarda bulunulmuş olmasına rağmen bu sınavda “sınıfta kalma” konusunda ısrar edenler, bundan sonraki internet yaşamlarında hiçbir sosyal sorumluluk projesi desteği ya da tanıtım ricasıyla kapımı çalmazsa iyi ederler :) “Şak Şakçı”lar, söz konusu 5 liralık bir bağış olunca derin bir sessizliğe gömülüp bu anlamsız tavırlarının fark edilmeyeceğini düşündüler ama e-vren günlüğü’nün yazılı hafızasının ne denli kuvvetli olduğu gerçeğini düşünemediler :) Ne acıdır ki Türk Blog Dünyasının pek çok kalemi, hep kendine yontmakla, kendine yazmakla ve google reklamlarının tıklanma oranlarını arttırmakla meşgul.

3430’a kısa mesaj göndererek evrengunlugu.net’te MisAfiR KaLeM olmaya hak kazanan “gönüllü ve duyarlı” arkadaşlara, girdikleri zahmetten ve bu çok mühim davranışlarından dolayı yürekten teşekkür ediyorum. Bu kampanyayı yaymaya, duyurmaya çalışan arkadaşlarıma da teşekkürü bir borç bilirim.

evrengunlugu.net, 5. yılında sosyal sorumluluk gereği Türkiye Omurilik Felçlileri Derneğinin kampanya ve projelerini destekleme kararı almıştır. Ziyaretçilerini de TOFD’a destek olmaya davet etmektedir.TOFD’aulaşın; gönüllü olun; 3430‘a boş bir sms atarak “Akülü Tekerlekli Sandalye Kampanyası”na 5 TL’lik bağışta bulunun.

3 Comments

  1. Bugüne bugün güzel bir teşekkürün yanında misafir kalem olarak kabul edilmiş olan ben bu proje için ufacık bir şey yapabilmiş olabilmenin üzüntüsünü de yaşamıyor değilim. Ama damlaya damlaya göl olmuştur umarım. Umarım sesini duyan çok olmuştur.

  2. Sitemlerine yerden göğe haklı olmakla bilrikte, bağış yaptığı halde “misafir kalem” olma konusunda kendine güvenmeyenleri ayrı tutmuşsundur değilmi hoca’m?

  3. Hocam duyarlılığın için hem seni hem de destek veren arkadaşlarımızı gönülden tebrik ediyorum, gerçekten çok güzel düşünülmüş bir girişimdi.. Elimden geldiğince çok insana duyurmaya çalışıyorum ama keşke faturalı hatlar dışındakiler de yardımcı olabilse.. Bu arada 19-20 Ekim tarihlerinde “Yoksa Engel Siz Misiniz?” oyununun detaylarından bahsetmek istersen belki İstanbul’daki arkadaşlarımız gitmek isterler Evrencim..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir