Peki Ya Benim Kadınım?

Son 2 ayda çok tatil yaptım ama nedense bu üç günlük tatil beni ayrı bir mutlu etti.

Nimet Çubukçu, Milli Eğitim Bakanı olmuş. Edebiyat mezunu Hüseyin Çelik‘ten bir fayda görmedik;

 bu sefer bir şey değişir mi acaba? Belediye başkanım, kadın… Milli Eğitimi Bakanım, kadın.. Peki ya benim kadınım :)

1 Mayıs‘ın 2009’da mübarek bayramlar listesine eklenmiş olması benim için ileride anlatacağım önemli anılardan biri olur mu acaba? Anlamadığım şey, resmi tatil kabul edilen 1 Mayıs’ta memurlar izinliydi de -özellikle özel sektördeki- işçiler neden çalışıyordu? Memurlar yeteri kadar tatil yapıyor zaten; o gün işçiler “resmen” tatil yapsa, çoluk çocuk pikniğe gitse…

6 Mayıs’taki Hıdırellez’i de resmi tatil yapsınlar! Hıdırellezi kutlayanların sayısı, 1 Mayıs’ı kutlayanlardan daha çok :)

e-vren günlüğü’nün doğum günü 27 Temmuz için de resmi tatil istiyorum Bakanlar Kurulu’ndan. BÖ!’de dereceye giremedim; Meclis kayıtlarına girip tarihe geçeyim bari.

Harun‘un tezsiz yüksek lisansı nihayet bitti; Aydın’a geri döndü. Bitir formasyonu da gel artık, kampa girelim diyordum; akşamüzeri 5’te telefon ediyorum ve Paşazade telefona uykudan uyanıp  cevap veriyor :)

Sultanhisar‘da cumartesi sabahı uçurtma şenliği varmış. Arabam olsa ve yanıma yoldaş, kesin atlar giderdim.

Cumartesinin son mühim notu: Hüss, çok şükür iyi. Alnında birkaç dikiş var. Bundan ötürü siparişlerinin sayısında, kumanda üzerindeki söz hakkı ve çizgi film seyretme sürelerinde ciddi bir artış söz konusu :)

10 Comments

  1. yorumların hepsini okuyamadım ama yazıyı çok eğlenerek okudum sevgili e-vren. 1 mayıs zaten okadar çok çarpıtıldı ki, işçilerin o gün çalışıp, memurların sokaklara dökülmesi hiç ilginç gelmiyor bana. bu arada, meclis kayıtlarına girip, tarihe geçme fikrin süper. bişeyler yapmak lazım :) bol şans ne diyeyim

  2. Bir sitenin forum köşesinde, SHÇEK çalışanları öğretmenleri uyarıyor: Nimet Çubukçu bizim özlük haklarımızı ne kadar düzeltti ki sizin özlük haklarınızı düzeltsin!!!!! Zaten giden, giderken de bizi sevince boğan (ben arkasından o sevinci doya doya yaşadım) eski bakan(ımız) “otomatik pilota bağlanmış bir bakanlık ” bıraktığını ifade etti!!! Bilinmeyen, denenmemiş olan umut ettiriyor. Biz de umut ediyoruz: Umarım yeni bakanımız eskisi gibi nefret etmez ve tembellikle suçlamaz.. Umarım il emri uygulamasını geri getirip eşine, çocuğuna kavuşamayan öğretmenleri mutlu eder… Umarım gelen gideni aratmaz…
    Evet “Hıdırellez” tatil olmalıydı:) Tatil olsaydı bu olaylı ve berbat iş gününde okulda değil de kırlarda olabilirdik.. Dileklerimizi toprağa çizip,ufka umutla bakabilirdik…
    Hüss’e kocaman bir öpücük.. Daha çabuk iyileşsin diye:)

  3. Bir erkek bünyesine 2 hatun yeter senin hatun biraz daha beklesin :) Hüüss’ün iyi olduğuna çok sevindim, tekrar geçmişler olsun…

  4. 1 Mayis burada cok güzel gecer,isci bayrami degilde sanki cocuklarin bayrami gibi gecer ve biz bugünü de burada güzel bir sekkilde cocuklarin gülüsleriyle bitirdik tabi aksam hava kapanip yagmur baslamasaydi kimsenin o alanin terkedecegi yoktu gerci alan bizim eve yakin oldugu icin hic sorun olmadi:)
    Hidirellez gününe gelince ben kendimi bildim bileli dileklerimizi gül agacinin altina koyup sabah gün dogarkende hemen evimizin yanindaki deniz demek yanlis olur ama nehire atariz,gün geldi bazen oldu dilekler bazende olmadi ama her zaman hayirlisini diledik.
    Umarim bu güzel günde sana ve sevdigin tüm insanlara hayirlara vesile olur.
    Milli Egitim Bakani´na gelince burada uzun süreden beri kadinlarin hakimiyetinde olan bir bakanlik dogruyu söylemek gerekirse cok da biseylerini görmedik sadece üniversitedeki harc paralarini kaldirmak disinda o da gerci secim nedeniyle ortaya koyulan fikirdi ve sonra kabul edilen bir görüs oldu,bu isimize yaramadi desem yalan olurdu:) Türkiye´ye de hayirli olsun ne diyelim…
    Hüseyin´e gecmis olsun dileklerimi tekrardan iletirim ve gözlerinden öperim aslinda böylesi dünyalar güzeli bir cocuk (=masallah) benden coktan bir cikolatayi haketti:) Kimbilir ben gelemem oralara yani zor ama benden bir hediye gelsin cok isterim hele ki Hüss´e:)
    Kendine cok iyi bak Evren
    Saglicakla kalman dilegiyle

  5. bir siyasete el atmadığın kalmıştı onu da gördük. bekliyoruz efendim yemek tariflerini eksik kalmasın blogda:)

    maşallah e-vren her konuda fikir sahibisin..

    bir de edediyet’e yazmasan :)

    canım benim rabbim seni ve sevdiklerini esirgesin..

  6. Ben Milli Eğitim Bakanının öğretmenlikten gelen birisinin olmasından yanaydım; ama olmadı. Bizim dertlerimizi en iyi şekilde anlayacak kişinin öğretmenlik yapmış biri olacağını düşünüyorum. Ayrıca Nimet ÇUCBUKÇU’nun neler yapacağını çok merak ediyorum, bana yönetmekten çok yönetilecek gibi geliyor. Bakalım hayırlısı.

    1 Mayıs tatili bana göre çok saçma oldu. Yok yere bir gün eğitim vermekten mahrum kaldık.
    Şu 1 Mayıs olaylarında kaldırımları sökenlerin, polise saldıranların, dükkanlara zarar verenlerin ise ne işçi ne de memur olduklarını düşünüyorum. Hayatlarında hiçbir şeye emek harcamamış 3-5 çapulcu benim için onlar. Zaten o maskelerini kaldırsak başkaları tarafından gaza getirilmiş lise,üniversite talebeleri olduklarını görürüz. Onların yüzünden gerçek emekçilerde zan altında kalıyor. İşte burası Türkiye.

    En güzeli valla ne yap ne et git uçurtma şenliğine eğlen coş :)

  7. Nasıl bir şevk geldi içime Nimet Çubukçu’nın Milli Eğitim Bakanı olduğunu öğrenince senden anlatamam :)) Denenmemişi görmek bir de her zaman bir merak uyandırır insanoğlunda tatlı bir merak,inşallah yeni izler bırakır geçtiği yollarda Nimet Hanım :))

    Bu ne yaman çelişkidir Ya Hu diyeceğimiz İşçi Bayramında işçilerin bayram yapamayıp çalışması,çalışmayanların da güreşmesi ”yorumsuz” olarak önceden geçtiği tarihin köşelerinde yine bu şekilde anılacaktır…(bu yorumsuz ibaresini kim bulduysa teşekkürlerimi sunarım,en zor anlarda imdadımıza yetişmiştir,yetişecektir:))

    Hüss’ün de alnında taşıdığı bi işaret olacak büyüyünce sorduklarında ”olum pisikletten düşmüştüm” gibi bi cevap vereceği belki de :))

    (mühim ikazlar köşesini okudum,dikkate almazsak bunca yılın evren günlüğü’ne ve okuyucusuna ayıp ederdik ve en başta da kendimize, bö’ nedir ki sen takip edip arasıra da olsa bir şeyler karaladığımız tek blogsun evren…:))

  8. 1 Mayıs işçi bayramı. İşçiler çalışırken memurların tatil yapması trajikomik.
    Uçurtma mı? Şenlik mi? :)) Ben yetişkinlikten istifa edip tekrar çocuk olmak istiyorum. Ve bunu amirlerimin duymasını istiyorum. İşte o kadar… :)

  9. Bende uçurtmaya gelebilir miyim..söz arabamı da getireceğim..

    Hüss’e kocaman bir öpücük gönderiyorum iyice şimarsın diye :)

  10. Hidrellez fikri guzel aslinda:)
    1 mayis isci bayrami idi benim bildigim, Turkiye’de herkese bayram oldu, ne diyelim, hayirlisi olsun.
    Huss hayatinin en guzel gunlerini yasiyor desene, kardesim de sunnet oldugunda arkadaslarini bakkala gonderip 10’ar 10’ar milka aldiriyordu:)Bizim kucuklugumuzden daha zekiler sanirim:)Tekrar gecmis olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir