Nihayet Aydın’da Kabus Sona Erdi!

İki dönemdir Aydın Belediye başkanlığını yürüten İlhami ORTEKİN‘e kanım oldum olası ısınmamıştı. 2009 Yerel seçimlerini bu sebeple çok önemsiyordum. Ortekin seçilmesin de kim belediye başkanı olursa olsun gibi basit bir mantıkla bile yaklaşıyordum olaya :) Nihayet, Aydın’ın sıkıntılı ve kabus dolu yıllarına imzasını atan İlhami Amca gidiyor; yeni bir dönem başlıyor :) 

Bu zorlu yarışta 3 sağlam erkek adayı geride bırakan kızıl saçlı yeni belediye başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında pek fazla bir bilgim yok ama Aydın’ın tarihinde ilk defa bir bayanın yönetimi devralıyor olması insanı ister istemez  heyecanlandırmaya yetiyor. Türkiye’de kadın belediye başkanına sahip iki şehirden birinin Aydın olması da gözlerin Efeler diyarına çevrilmesinde büyük etken olacak gibi.  

Aydınlı bir genç olarak, Denizli’ye, İzmir’e gittikçe oradaki belediye çalışmalarına hayran kalıp geri dönüyordum. Dışarıdan bir misafirimiz geldiğinde yüzümüzü her seferinde yere eğmek zorunda kalıyorduk ve bence buÖnce İnsangibi içi boş slogandan başka bir şey üretemeyen İlhami Ortekin yüzündendi. Durdu durdu gider ayak teleferik yapası tuttu, kimse binmedi. Bilmem kaç trilyona iki tane yürüyen merdiven kondurdu; kimse yürümedi :) Zevksizlik abidesi yürüyen merdivenlerle bir anda statü atladığını zannetti birileri.

Adaylar konusunda Aydın için tarihi bir seçim süreciydi. Milletvekiliyken belediye başkan adayı olan Özlem Çerçioğlu’nu  bu kararından dolayı başlarda yadırgamıştım. Ama en çok tartışılan adaylık ise hiç şüphesiz Hüseyin Aksu‘nunkiydi :)

Çok heyecanlı bir 29 Mart gecesi yaşadık evde. Televizyon kanalları arasında dolanıp durduk; yetmedi internet sayfaları arasında kaybolduk :) Aydın’daki adaylar zaman zaman birbirini geçtiler, kimin kazanacağı çok geç vakitlerde belli oldu. Hiçbir şey önceden kestirilemedi.

Aydın’daki Yerel Basının Seçim Sonuçlarına Tavrı:

Saat şu an 03.28’i gösteriyor. Bu yazıyı yazmaya başlamadan önce Aydın’la ilgili haber portallarına göz attım. Belediye başkan adaylarını destekleyen haber portalları ne hikmetse seçim sonuçlarından bahsetmiyordu. Hepsi de seçimden bir gün önceki seçim konvoyu haberlerinde kitlenip kalmış :) Sadece seçim için açılan ve adayına interaktif desteği sağlamayı amaçlayan haber portallarının bu habercilik sorumlulukları çok komik bir durum :) Peki ya, Aydın’ın ne yazık ki tek yerel kanalı AYTV‘ye ne demeli? AYTV’nin sahibinin eşi belediye başkan adayı oluyor ama kanalında seçim adına tık yok. Türkiye’deki pek çok yerel kanal ulusal haber ajanslarına paralar ödeyip seçim sonuçlarını an be an yayınlarken AYTV’nin seçimden habersiz tavrı Aydın halkına bir saygısızlıktı bence. Seçim sonucu farklı yönde neticelenseydi eminim yayın akışı bir anda değiştirilirdi değil mi :)

Yeni belediye başkanıyla Aydın’da neler değişecek, şehircilik anlayışına kadın eli değince her şey gerçekten güzel mi olacak birebir tecrübe edeceğiz. Aydın’daki ölü toprağı kalkar inşallah.  

2 Comments

  1. Aydın’dan ayrılalı neredeyse7 yıl olmak üzere. Özellikle son 2 yıldır çalıştığım için sadece 1-2 hafta Aydın’da bulunabiliyorum. Ancak sizin gibi bende bir türlü ısınamamıştım Ortekin beyefendiye. Bu yılki yerel seçimleri de uzaktan merakla izledim ve bir bayan adayın olmasından ve yarışı önde götürmesinden sevinç duydum Lâkin, Aydın’a memleketime bir yararı dokunmayacak, partisinin çıkarları doğrultusunda çalışacak ve Aydınlılara bir artısı olmayacaksa gerçekten memleketim adına üzülürüm. Yinede ben şimdilik uzaktan izlemeye devam edeceğim. Son durumları sizden alırım artık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir