Benim Kardeş Öğrencilerim

12. sınıfa derse giriyorum; Hocam 9. sınıftaki Zübeyde benim kardeşim. Hadi ya!

9. sınıflara derse giriyorum; Hocam, 11A’daki Hüseyin benim abim. Allah Allah…

11. sınıftaki Mutlu ile Mustafa’nın kardeş olduğunu öğrenmem ise birkaç haftamı almıştı :)

 Hocam, neresi tuhaf bizim aynı okulda okumamızın? diyorlardı okul sıralarında, okul ünifomaları içinde onların fotoğraflarını çekmeye çalışırken. {2005-2006 döneminde biz üç kardeş Adnan Menderes Üniversitesi’nde okurken bizi tanıyan hocaların şaşkınlığı daha dün gibi gözümün önündedir.} Küçük bir kasabada onların bu durumu normal olabilirdi ama bilirim ki 12 öğrencimin birbiriyle kardeş olmaları atanacağım başka bir lisede sık rastlayacağım bir durum olmayacak.

Abi-Kardeş-Abla aynı dönemler aynı okulda okumanın güzelliğini yıllar sonra anlayacak olan öğrencilerimin beraber çekildikleri tek bir kare fotoğraflarının olmaması objektifimin saatlerce çalışmasını tetikleyen en önemli sebeplerden biriydi. İşte benim için, -en önemlisi de- o kardeşler için bir daha geri gelmesi mümkün olmayan yılların çok özel anıları: e-vren öğrencileri/flickr

 

7 Comments

  1. Zamanını tam hatırlamıyorum.İki üç yıl önce facebook’ta tesadüfen birisinin fotoğraf albümüyle karşılaşmıştım.Tıpkı bu çalışma gibi bir şeydi.Kardeş öğrencilerin okul içinde, dışında yan yana çekilmiş fotoğrafları altlarında isimleri sınıfları vardı.Ve öğretmen edebiyat öğretmeniydi.Öğretmene pek dikkat etmemiştim hayal meyal hatırlıyorum ama şimdi düşününce size çok benziyormuş gibi:)sonra daha bakmadım.Üstelik facebook hesabı da kardeşimin masaüstünde açık bıraktığı kendi hesabıydı :)

  2. aynı okulda olmanın yararları karşısında zararlarıda vardır ben abimle aynı oklda okumak istemezdim ama aynı okulda okuyorum. şu anda hiç pişman değilim çünkü sizin gibi iyi kalpli bir öğretmenle tanıştım başka okulda olsaydım sizinle tanışamazdım 9\A SİZİNLE GURUR DUYUYOR EN BAŞTADA BEN….

  3. Ben de kız kardeşimle hem ilk okulda hem de lisede ynı okuldaydım :) Benim mezuniyetimden sonra hatun kişi popülerliğimden sıkılmış (gören sen … kardeşimisin diye soruyorlarmış da :P) her okul dönüşü dert yanıyordu :)
    İŞin kötüsü stajını da benim çalıştığım şirkette yaptı…

  4. Ben de bir sınıfımda dört tane ikizim olduğunu öğrendiğimde çok şaşırmıştım.Ve ben de abimle ilkokul,lise ve üniversitede hep aynı okullarda okudum:)

  5. Ne kadar hoş kareler, lisede çalışmak farklı bir duygu sanırım… Bende de bunların daha minikleri var

  6. Fotoğraflar çok güzel. Ama en güzeli çocukların yüzlerindeki gülümsemeler.
    Evren Öğretmenim, inşallah bu enerjin hiç bitmez ve tüm öğrencilerinin yüzlerinde böyle güzel gülümsemeler olur:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir