Amerika’nın Lüks Otel Gemisinde Aydınlı Bir Genç

Şimdi size bence çok başarılı bir gençten bahsetmek istiyorum. Üstelik Aydınlı. e-vren günlüğü’nü Aydın’a geldiği birgün keşfedip takibe başlayan; o gün bu gündür saygıda kusur etmeyen, alakada eksiksiz davranan sevgili Uğur :) O, bana gösterdi ki bir yerlerde birilerinin “oğlu” olurken, birilerinin de abisi olmuşum :)

1987 Aydın doğumlu Uğur CANDAŞ‘ı e-vren günlüğü’ne not düşmemin sebebi eğitim-öğretim sürecinde takip ettiği yol ve o zaman zarfındaki çalışmalarıydı. Çoğu veli çocuklarını ille de Anadolu lisesi, ille de Fen lisesi diye yedirmeyip içirmeyip sınav delisi yaparken Uğur, “ama orası kız meslek lisesiydi!” dalgasının geçildiği Aydın Anadolu Meslek Lisesi’nin Ağırlama Gıda Teknolojisi Bölümü’ne kayıt yaptırır. Kuşadası’nın 5 yıldızlı otellerinde staj yaparken ailevi sebeplerden dolayı ÖSS’ye hazırlanacak durumda değildir. Hem yazın iş konusundaki bağlantılarını kurup para kazanmaya hem de kendisini yetiştirmeye başlar.

Ve 2004’te liseden mezun olup soluğu Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliği Bölümü’nde alır. Antalya’nın yine 5 yıldızlı otellerinde hem staj yapar hem de yaptığı görüşmeler sonucu yazları profesyonel anlamda çalışmaya başlar. 2007 yılında mezun olduğunda ise o, 5 yıldızlı bir otelin barlar şefidir.

Havada uçuşan şişelerin, o muhteşem şovların aranılan ismi olmak Uğur için en zorlu öğrenciliktir. Önce erikleri havaya atarak çalışır, bunu cep telefonları ve sonrasında da şişeler takip eder. Hayranlıkla seyredilen o beceriye sahip olmak için az şişe darbesi yememiştir :)

Son olarak bilgi ve becerisiyle Türkiye’de henüz 3 tane bulunan 7 yıldızlı bir otele kendisini kabul ettiren Uğur; şimdi de Türkiye’deki Merit Hotels, Richmond Ephesus Rezort, Queenspark Resort Hotel, Club Aura-İnferno Disco ve Shine Luxury Resort gibi büyük isimlerin yanına bambaşka bir tecrübeyi eklemeye hazırlanıyor.

Henüz 21 yaşındaki Uğur’un şu an geldiği son nokta, Amerika’nın en büyük otel gemi şirketi Royal Caribbean International‘ın bünyesinde Türkleri temsil edecek olmak. Sevgili Uğur, Kasım 2008’de Royal Caribbean’ın 7 yıldızlı lüks otel standartındaki 7000 kişilik yeni otel gemisinin belki de ilk hatta tek Türk Şov Barmeni olacak.

Amacım bir başarı öyküsü yazmak değildi, hele ki birilerini buradan tanıtmak hiçbir zaman tarzım olmadı. Ama Uğur’un meslek liselerine olumsuz bakışı çürüten bu macerası geçen yıllardan beri anlatmaya yazmaya çalıştıkalarımı destekleyen türdendi. Biz o yaşlarda ÖSS’de 4 yıllık bir fakülte kazanma / kazandırılma sevdasındayken o hem iki yıllık bir üniversiteden nerelere gelinebileceğini hem de alınan eğitimle o yaşlarda ekmek parasının kazanabilineceğini gösteren güzel bir örnekti.

Her ikimiz de Aydın aşığı gençlerdik ama hemfikir olduğumuz bir tespitimiz daha vardı: Kabına sığmayan yaratıcılıktakilerin yeri değildi Aydın. Yumurtadan her zaman civciv çıkmıyordu. Hayat bazen size beklentilerinizin ötesinde bir caretta ceretta sunabiliyordu.

32 Comments

  1. Size gerçekten hayranım,yaptığınız herşeye bir anlam veriyorum.hayatımda tanıdığım en mükemmel kişisiniz.. sİzİ çoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoooOOok sevıyoruum :D

  2. SLm Evren Abi Bizi tanımışındır İNŞALLAH sizin kim olduğunuzu çözmeye çalışıyoruz çok başarılı bi gençsiniz ama resimlerinizde birşey dikkatimizi çekti :hep yalnızsınız sizi hiç kız arkadaşınızla beraber göremedik hep böle yalnız yaşayarak nereye varacaksınız?Hayatınızı paylaşacak birini bulun artık ERKAN VE MUTLU DAN SELAMLAR K.İ.B ABİ

  3. Bizde yillardir gemilerdeyiz arkadaslar.
    Nice Turkler gemilerde Sn.Maitre D, Bar muduru.
    O kadarda abartilacak birsey degil.Gozunuzde cok buyutmeyin.
    Bizim icinde gelmeden ruya idi.Gelince sadece ruyadan ibaret oldugunu anliyorsunuz.
    Yinede yolu acik olsun,bol sanslar

  4. doğrudur ya
    iş kişinin kendisinde bitiyor aldığımız eğitimler bir yere kadar. önemli olan kendini geliştirebilmekte…

  5. Başarılı bir gençten bahsetmek istiyorum derken neden “üstelik Aydınlı” dediğinizi merak ediyorum evren bey!!

  6. saolun cok sevdıgım ınsanlardan bu tarz yorumları duymak onure edıyor benı ve aılemı ınanın!elvan ve emre ve sayamadıgım dıgerlerı bız bunu basardık hepımız daha ıyı yerlere gelıcez ınsallahh!umarım evren bey bır gun dergınızın bas sayfasından bızı yayımlarsınız duarımız yuregımız zıhnımız sızınle Saygılarımlaaa

  7. başarıyı yakalamak onu elde etmek çoğu zaman zordur.,, inanmak herzaman içinh çözümleride beraberinde getirir.,, uğurda herzman inandı ve başardı.,, meslek lisesinde okuduğumuz için hep saçma sapan ön yargılarla karşılaştık belli bi tabu wardı we sanırım bizler bu tabuları yıktık.,, aydın benm güsel memleketim herşeyiyle güsel ama hepimiz birer birer dağılıoruz başka yerlere.,, umarım hayat hepimize güsellikleri getirir umarım canm arkadaşım çok mutlu olur bu işinde.,, daha çok başarılara imza atar.,, seni çok sewiorum canm iiki warsın :)))

  8. Uğur’u o severek çalıştığı otellerden birinde tanıdım,daha öğrenciydi.:)Halinden memnun olduğunu gördüğüm,nadir barmenlerden biriydi ve oyüzündeki hafif gamzeli gülümsemesi onun buralara geleceğinin bir göstergesiydi bence.Umarım hayat hiçbir zaman çabalarını boşa çıkarmaz ama biliyorum ki başarılar yakanı bırakmıycak.Sizede çok teşekkürler dilerim ki çalışmanız ve Uğur,öğrencilerime de örnek olur ve azmin insana neler yaptırabildiğini görürler.Uğurcum iyi ki tanıdım seni yalnız bir sorum var hala bana yaptığın kokteylin sırrını söylemedin gitmeden söyle bari:))SENİ SEVİYORUM

  9. bu şişe olayını tahmin etmştm ama kabul et :) seni seviorum.. hayatın hep böle başarılı sonuçlardan oluşsun..

  10. abıcım ugur candasın antalyada quens park resort hotelde beraberdık ve sımdı neyım varsa hangı tercubem varsa hepsını ugur candasa borcluyum ugur abı ıyıkı varsın sana gemıdede basarılar dılerım ve saygılar

  11. hepınıze cok tesekkur ederımm degerlı cok guzel sayfasında bız nacızane olarak bulunuyoruz burda bırgun olacagımı bılmıordum sasırdım acıkcası ayrıca bukadar guzel yorumlara harıkasınız sızı cok sevıorumm ….

  12. hayattaki Isteklerine Ve Beklentilerine Bakinca Hepsini Basariyla Gerceklestirdign analşılıyo Sanirim Ben Ne Istedigimi Biliyorum.başarılar hayırlı olsun..

  13. ilk olarak blogsayfasi cok güzel… Uguru cok iyi tanimiyordum ama blog sayesinde biraz daha tanimis oldum… hayatta azimle olmak ne güzel… insan önüne bakarak hedefine ulasir ve bence Ugur hayatta istedigi her hedefe ulasir bu azimle…

    bu arada resimler süper…Objektiv cok iyi ayarlanmis ve optical zoom harika bi optikde… Resimler ugurun her bi halini gösteriyo…düsünceli, azimli ve en önemlisi neseli… resimlerde kim oldugu önemli degil aslinda..kimin yaptigi daha önemli…elinize saglik…..

  14. Çok çok tebrik ediyrm seni Uğurcumm başarılarına başarılarr katarak ilerleyip ve çok güzel yerlere gelmeni ( ki bundan çok eminim) inş. kısa zamanda bize gösterirsin cnm arkdşım her zman yanındayız yürüü bee kim tutarrr bundan sonraaa senii =)=)

  15. çok güzel bi çalışma kardeşim benide aldır yanına :)

  16. kardeslerin en yakısıklısı cok guzel cıkmıssın canım benım basarılarını senınle yasamak bızı cok mutlu edıyor ablacım senı sevıorumm

  17. selam!!!
    tanıyorum bu arkadaşı!!pardon kardeşimi..beraber çıktık yola.onun yaşı bende büyük önce aldılar..hak ettide..ama çok korkuyordu..Çok konuştuk.Çok dertleştik.Ve sonun o gün geldi çattı..yanında olamadım maalesef:(ama hep dualarım ve yüreğim onunlaydı..ve hızlandırılmış eğitimi aldı.O gün geldiğinde güzelce giyindi(zaten ne giyse yakışıyor haytaya:)
    Amerika başmüfettiş:Psözüm ona beğendi zaten beğenmemesi için birşey yok..Çok fazla yaşı yoktu ama yıllarını vermişti bu mesleğe..işini severek ve hakkını vererek yapıyordu..Ve sonunda hak ettiği yerlere gidebilmek için ilk merdivende…
    Kardeşim 28 mayısta doğum günümü beraber en güzel yerde kutlayacağız..Bende geliyorum..
    Saygı-sevgi ve başarılı bir hayat diliyorum..MUTLU KAL

  18. nerden nereye helal olsun seni kendime örnek alıyorum. sen bnm için GÜÇ. AZİM VE MÜCADELE nin simgesisin.daima güler yüzlü günlere…

  19. insanın hedefleri olsun yeter önünde hiçbir şey duramaz.Uğurcum daha güzel yerlere geleceğinden eminim bu kadarla yetinme.Hani öğretmenler öğrencilerine hep birilerini örnek verir yaa bende ki ilk örnek sen olacaksın ona göre;)

  20. başarı her şekilde gelebiliyor yeterki azim olmaya görsün inansın güvensin kendine insan ve vazgeçmesin..

  21. İnsanın gerçekten istediğini yapma azmi bu olsa gerek.Kaldı ki lise döneminde de bu konudaki ciddiyeti belliydi. yani yolun en başındayken.
    ve şu an vardığın yer tam da istediğin yer olduğuna eminim.başarılarının devamını diliyorum TEBRİKLER…

  22. cnm benimm ya tek kelimeyle mukemmelsin…bence 87’li olmana ragmen super bi yol katetmissin..gercekten tebrik ediyrm..hos bunun yasla degil emekle alakasi var bende bu sektorun icinde oldugum iicn biliyrm genelde bole basarilara sahiplerin birazdaha gec yasta oldugunu..ama sen bunun ole olmadigini bana gosterdin…basarilarinin devamin dilerim cnm..beni unutmazsan sevinirim tabi:)

  23. İnan senin adına çok mutlu oldum. Azmin ve kararlılığın zaferini yaşıyosun bence. Sana herzaman söylediğim bişey var bilmem hatırlarmısın : “sen bu işi gerçekten seviyosun ve severek yapıyosun. Ve sana çok yakışıyo ;)”, Tekrar tebrikler . Eminimki dahada yükseliceksin…

  24. Uğur kardeşim dur durak bilmedi,her konuda kendisini geliştirmeye çalıştı.Uğur gerçekten çok hırslı ve istediklerini yapan bir kardeşim.Uğur’un buralara kadar gelmesine şaşırmıyorum;çünkü uğur bunun sinyallerini çok uzun zamandan beri veriyordu.Eminim ki Uğur burda da yerinde duramayacak ve kendisini geliştirip adını duyuracak. Uğur kardeşimin ve onun durumunda olan kardeşlerimin başarı yollarının açık olmasını diliyorum.
    Ayrıca bizlerle Uğur’un hayatını paylaşan sayın Evren Soyuçok’a da teşekkürlerimi borç bilirim.
    Uğur seni çok seven kardeşin Emre Nişancıoğlu…

  25. ne guzel! ismini duymusumdur belkı kardesınızin :D sağolun tesekkurler

  26. Benzer bir başarı öyküsü de ben ilave edeyim. Kız kardeşim de meslek lisesi mezunu ve o da Uğur gibi turizm ile ilgili bir bölüm mezunu. Öğrenciyeken hem okuyup hem çalışanlardan. Ciddi bir emek harcadı ve mezun olmadan bulunduğu şehrin en iyi otelinde şef oldu. Mezun olalı 3 yıl oluyor ve şimdi şehrin en iyi otellerinden birinde kat hizmetleri müdürü. Pardon müdüresi :)) Yani o da denize ulaşmayı başaran bir Caretta caretta :))
    Bu arada tebrikler Uğur :)

  27. ugur bana şişelerle dansı ögretmedın ya alacagın olsun !!!görki

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir